AKP’li Aktaş’tan Meclis üyelerine sert tepki

AKP’li Aktaş’tan Meclis üyelerine sert tepki
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” dediği meclis toplantısından yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Aktaş’ın bir meclis üyesini sert ifadelerle salondan kovduğu görüldü.

Serkan TALAN  / YENİÇAĞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili skandal sözleri söylediği Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Toplantıda 30 Ağustos tartışmalarının yaşandığı sırada çekilen görüntüde Başkan Aktaş’ın sert bir ifade ile CHP’li bir meclis üyesini toplantı salonundan kovduğu görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlere yapılan meclis toplantısında 30 Ağustos tartışmaları gündem olmuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı  AKP’li Alinur Aktaş  CHP grubunun ise,  Kurban Bayramı için ücretsiz, ulaşım önerinin içine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da dahil edilmesini istemesi üzerine “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım. 30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir” ifadelerini kullanmıştı.

AKTAŞ’IN SÖZLERİ SONRASI SALON KARIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Aktaş’ın sözleri sonrası salon karıştı. Özellikle CHP’li üyeler Aktaş’a sert tepki gösterdi. Toplantıdaki tartışmalar ile ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde Aktaş’ın “Hepiniz şov peşindesiniz” diyerek CHP’li bir üyeyi toplantı salonundan kovduğu görüldü.

ÖNERİ KABUL EDİLDİ

Tartışmadan sonra oturuma 10 dakika ara verildi. Aradan sonra AKP'li Alinur Aktaş da geri adım atarak, 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması önergesini meclis gündemine sundu.

Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.