Yine aynı belediye yine aynı usulsüzlük. AKP’li Belediyenin ihalesi AKP’li isme gitti

Yine aynı belediye yine aynı usulsüzlük. AKP’li Belediyenin ihalesi AKP’li isme gitti
AKP’li Bağcılar Belediyesi’nin gıda ihalesi AKP’li Erkam Çömez’in şirketine pazarlık yöntemiyle verildi.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre, AKP’li belediyeler, kendilerine yakın şirketlere ihaleler vermeyi sürdürüyor. Son örnek İstanbul Bağcılar’da yaşandı. AKP’li Erkam Çömez’in şirketi, gıda alım ihalesi, iktidarın rant aktarma aracına dönüştürdüğü pazarlık yöntemiyle kaptı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Abdullah Özdemir’in idaresindeki Bağcılar Belediyesi, 30 Mayıs tarihinde “Sosyal Tesisler İçin Muhtelif Gıda Maddesi Alım İhalesi” başlığıyla bir ihale açtı. AKP’li belediyeye bağlı İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün düzenlediği ihalede, alınacak gıda malzemeleri için yaklaşık maliyet bir milyon 711 bin TL olarak belirlendi. Kamu ihalelerinde “istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle tartışılan pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale, Anaturya Organizasyon isimli şirkete gitti. Şirket ile AKP’li belediye, 6 Haziran tarihinde bir milyon 550 bin TL’lik sözleşmeye imza attı.

‘PAZARLIK’LA ALDI
“Doğal afet, savaş ve özellikli işler” koşuluyla kullanılması gereken pazarlık yöntemiyle ihaleyi kapan şirketin sahibi ise ‘tanıdık.’ Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, 2013 yılında kurulan şirket, eski AKP Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Erkam Çömez’e ait. Çömez, 2005 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği’nin ardından 2008 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı görevini sürdürmüş, 2010 yılının Ocak ayında da Gençlik Kolları Ankara İl Başkanlığı’na atanmıştı. Çömez’in sosyal medya paylaşımlarında, muhalefete yönelik çok sayıda hakarete imza attığı görülüyor.

KAMUDAN 12 İHALE
AKP’li Erkam Çömez’e ait Anaturya Organizasyon isimli şirketin kamudan aldığı ilk ihale bu değil. Anaturya Organizasyon daha önce AKP’li Keçiören Belediyesi’nden bir milyon 754 bin TL’lik on ihale alırken Bağcılar Belediyesi’nden de 2 milyon 270 bin TL’lik iki iş aldı.

İlgili Haberler