AKP'li başkandan boş oda sürgünü!

AKP'li başkandan boş oda sürgünü!
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinin AKP'li belediye başkanı Remzi Ergü, 7 belediye çalışanını seçimde kendisini desteklemediği gerekçesiyle görevlerinden alarak boş bir odaya sürdü.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde boş oda sürgünü yaşandı. İlçenin AKP’li Belediye Başkanı avukat Remzi Ergü, 7 belediye personelini seçimde kendisini desteklemediği gerekçesiyle boş odaya sürdü. Bütün gün boş bir odada bekletilen personelin belediyenin çaycısı tarafından denetlediği öğrenildi. Çalışmadan oturan belediye emekçileri herkesin kendilerine vebalı gibi davrandığını, giriş-çıkış saatlerini not alan çaycının kendilerine çay dahi vermediğini belirtti.  

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; 2012 yılından beri belediyede memur olarak çalışan Ziraat mühendisi A. A., belediye başkanının kendilerine memlekette ekmek yedirmek istemediğini söyledi. Çok zor günler geçirdiğini belirten A.A., “Annemi ve teyzemi kaybettim. İzin sonrası belediyeye döndüğümde ise sistemlere giriş şifrelerimin iptal ettiklerini öğrendim. Daha sonra ise görevden alındığım tebliğ edildi. Aşağıdaki boş odaya geçmem istendi. İlk başta siyasi hırs geçer bu süreç dedik. Ancak aylar geçti süreç bitmedi. İki çocuğum var. Sürekli ne olacak endişe içerisinde yaşıyorum” dedi.

Bir belediye yetkilisi, “seçim sonrası belediye başkanı ‘seçimde benim için yeterince bayrak sallamayan bu belediye giremeyecek’ demişti. Dediğini yaptı” diye konuştu. Belediye başkanı Ergü ise hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ve yıpratılmaya çalışıldığını savundu.