“AKP’li başkanın vaatleri kaybetme korkusundan”

“AKP’li başkanın vaatleri kaybetme korkusundan”
Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 31 Mart’taki adayı Menderes Türel’in, seçimlere bir hafta kala verdiği ücretsiz ulaşım ve su vaatleri kaybetme korkusu olarak yorumlandı.

24’üncü Dönem Antalya Milletvekili olarak görev yapan Gürkut Acar ve Antalya Barosu eski başkanı ve MHP 25’inci dönem Milletvekili Adayı Cengizhan Gököz, Menderes Türel’in vaatlerini değerlendirdi. Eski vekil Gürkut Acar, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP’lilerin tamamının çok büyük telaş içinde olduğunu söyledi.

Türel’in son dakika vaatlerini halkı kandırmak üzere kurgulanmış gibi gördüğünü ifade eden Acar, Akdeniz Gerçek gazetesine şu açıklamayı yaptı: “Bu telaş şunu gösteriyor ki; artık AKP’nin işi bitmiştir. Çöküşe doğru gitmektedir ve bu bol keseden verilen vaatler de bu çöküşün paniğidir. Çünkü ekonomi bitmiştir ve hiçbir şey kalmamıştır. Tamamen parasız kaldılar, bu yaptıkları tamamen can havliyle yaptıkları ilerdir. Halkı kandırmak için ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama kimse merak etmesin halk bunların ne olduğunu çok iyi biliyor. 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadın şimdi kaybedeceğini anlayınca, üstelik seçime 10 gün kala insanların aklını çelmeye çalışıyorsun. Bu tamamen aldatmacadan ibarettir” dedi.

TÜREL ‘CENNETİ’ BİLE VAAT EDER

Acar, Türel’in vaatlerinin panik halinde söylenmiş vaatler olduğunu iddia ederek, “AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halkın parasıyla halka hovardalık yapıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ama halk buna inanmaz. Sonuç olarak, bunlar panik havasında söylenmiş vaatler. Artık gideceklerini kendilerini de görüyor. Ancak ben yine de Türel’in vaatlerinin daha bitmediğini düşürüyorum. Türel, seçimin son günü ‘cenneti’ vaat ederse kimse şaşırmasın!” diye konuştu.

“AHLAKİ ÇÖKÜNTÜ YAŞANIYOR”

Hukukçu ve siyasetçi Cengizhan Gököz ise siyasetin içine düştüğü ahlaki durumun kendisini son derece üzdüğünü söyledi. Gököz, şöyle konuştu: “Ben şahsen uçuk vaatlerin hangi nedenle verildiğinden çok siyasette meydana gelen ahlaki çöküntüden rahatsızım. Fiyakaya bakar mısınız? Benim vergimle bana güya jest yapıyor. Soğanı tanzim satışıyla yapan bir ülke, uzaya istasyon yapmayı düşünüyor. Buna da vatandaşın inanmasını istiyorlar. Bunlar bu vaatleri verebilir ama sorun vatandaşın buna inanmasında. Peki bu tutar mı? Bunun cevabı yaşanmışlık da var. Ne yazık ki şuan kadar yapılan politikaların hepsi sonuç alınmış şeyler. Hatta Yeni Zelanda’daki saldırı sonrası bile muhalefeti suçladılar.”

“KORKU BACAYI SARDI”

Gököz, “Öyle kafanıza göre suyu bedava yapamazsınız. Yaparsanız bunun kaynağın göstermek zorundasınız. Bir belediye kalkıp ‘ben emlak vergisi almıyorum’ diyebilir mi? Böyle olursa belediye kaynak nereden bulacak? Bir yere not edin bunu söyleyecek belediye başkan adayı da çıkacak. ‘Ben onu başka yerden karşılayacağım’ diyecek. Sonuç olarak bu uçuk vaatler kaybetme korkusunun ürünü. Korku bacayı sardığı çok açık. Artık seçime bir hafta kala bütün bunları vatandaş değerlendirecek, gördüğünden sonuç çıkaracak. Bundan sonrası seçmenin anlayışına, sezgisine kalmış durumda” dedi.