AKP’li belediye başkanı, yurt dışına çıkan doktorların vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi

AKP’li belediye başkanı, yurt dışına çıkan doktorların vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi
Ülkesini bırakıp kaçan sonra her bayram ziyaret eden Suriyelilere vatandaşlık verilirken AKP’li belediye başkanı Taner İşbir, yurt dışına çıkan doktorların Türk vatandaşlığından çıkarılmasını istedi. İşbir tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

AKP’li belediye başkanı, üllkesini bırakıp kaçan Suriyelilere vatandaşlık verilirken yurt dışına çıkan doktorların vatandaşlıkta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından Çorum’un Ortaköy ilçesinin AKP’li belediye başkanı Taner İşbir de doktorları hedef aldı. İşbir, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “3 KRŞ fazla para için ülkeyi terk edeceksin bunlar Türk vatandaşlığından çıkartılmalıdır” diye yazdı.

İşbir paylaşımında “Bu topraklarda doğup büyüyüp bu milletin parası ile ilim tahsil edeceksin doktor olacaksın 3 KRŞ fazla para için ülkeyi terk edeceksin bunlar Türk vatandaşlığından çıkartılmalıdır” ifadelerini kullandı. AKP’li başkanın tepkiler üzerine paylaşımını daha sonra sildiği görüldü.

14 Mart Tıp Bayramı için de bir mesaj yayınlayan İşbir, bu kez “Önce vatan önce Türk milleti diyen sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” diye yazdı.

TEPKİ YAĞDI: ÜÇ KURUŞU VATAN SEVGİSİNE BAĞLAMAK…

Öte yandan İşbir’in ilk paylaşımına tepki yağdı. Sağlıkpersonelhaber’e göre, bir sağlıkçı “Bir de eğer hekimlerin talep ettikleri haklı maaş size göre üç kuruş ise verin de kurtulun bu neyin tantanasi, üç kuruş diye küçümsüyorsanız buyurunuz efendim. Üç kuruşu vatan sevgisine bağlamak ise aklımın ucundan geçmez” dedi.

Bir başka hekim ise "Para için başka ülkelere gitmiyor bu insanlar… Bu nasıl bi vurdumduymazlıktır ki; hala konunun vehameti anlaşılamamıştır. Bu insanlar para için değil, paradan hariç iyi çalışma şartları istedikleri için gitmek istiyorlar. Dünyanın en zor işini, daha iyi şartlarda ( şiddet görmeden, dövülme-öldürülme korkusu yaşamadan, mobing olmadan, nöbet sayıları ve saatleri çok olmadan ) çalışmak istedikleri için gitmek istiyorlar. Paranın her şey olmadığını, o üstün zekalı insanlar bilmiyor lar mı sanıyorsunuz..? Çok yazık… Gidiyorlar ve onların bu gidişlerine bizlerin sebep olduğunu ne zaman anlayacağız? Doktorsuz kalınca mı…?” tepkisini gösterdi.

İlgili Haberler