AKP'li belediye Çinlilerle kardeş şehir oldu

AKP'li belediye Çinlilerle kardeş şehir oldu
Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalayan AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e tepkiler çığ gibi büyüyor.

YENİÇAĞ / KAHRAMANMARAŞ

Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yapılan baskı ve zulümler devam ederken Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi dün, Çin’in Yiwu şehri ile ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzaladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, Çin’in Yiwu şehri ile kardeş şehir protokolü imzalaması sonrası şehirdeki Doğu Türkistanlı öğrenciler Ulu Cami önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Doğu Türkistanlı öğrencilerin yanı sıra toplumun çeşitli kesimlerinden AKP'li Belediye Başkanı'nın kararına tepkiler yükseldi.

DOĞU TÜRKİSTANLI ÖĞRENCİLER SÜTÇÜ İMAM’IN TORUNLARINA SESLENDİ

Kahramanmaraş’taki Doğu Türkistanlı üniversite öğrencileri, Ulu Camii önünde toplanarak basın açıklaması ile imzalanan protokole tepki gösterdi.

Doğu Türkistanlı öğrenciler yaptıkları açıklamada; “ Bugün katil Çin’in Yiwu şehri ile Kahramanmaraş arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı. 23.08.2019 Cuma günü Kahramanmaraş için tarihi bir hatanın yapıldığı gün olarak kayıtlara geçecektir, çünkü Zalim kızıl Çin bir yandan bu Kardeş Şehir Protokolü arıcılığı ile Türkiye’deki siyasi lobi faaliyetlerine geniş zemin hazırlarken, bir diğer yandan Doğu Türkistan'daki kardeşlerinize “sizin güvendiğiniz, Türkiye’deki insanlar da bizimle işbirliği yapıyor diye sunmak sureti ile Doğu Türkistanlıların sarsılmaz ümitlerini çar çur etmek istiyor.

Günümüzde hala Doğu Türkistan’da 4 milyondan fazla insan sadece Müslüman Türk oldukları için değiştirme ceza kamplarında akıl alamaz işkencelere maruz kalıyorken Çocuklar da ailesinden zorla alıkonularak asmilasyon politikalarına maruz kalmaktadır. Ana babalar çocuklarına hasret içinde gözlerinden yaş yerine kan ağlamaktadır. Çin paraları, tatlı sözleri ile dünyayı kandırmaya çalışmaktadır.

Böyle bir zulme dur demek yerine Sütçü imam torunları, Anadolu’nun yıkılmaz kalesi kahramanlar şehri kardeş katil ile nasıl kardeş şehir olur?

Tüm vicdan sahibi Sivil Toplum Kuruluşlarını, Sütçü İmamın Torunlarını, Kahramanmaraş’ın Kahraman evlatlarını, bu Hatalı ve Vahim karara karşı sorumluluğa davet ediyoruz. Zalimin zulmüne sessiz kalmak, Zulme ortak olmaktır” ifadelerine yer verdi.

k1-041.jpg

"BU PROTOKOL VİCDANLARI SIZLATMIŞTIR"

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Dumlupınar; “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Çin'in Yiwu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamış. Milyonlarca Doğu Türkistan'lı Çin kamplarında işkence görürken, bu protokol vicdanları sızlatmıştır” paylaşımında bulundu.

k2-039.jpg

"BU PERVASIZ TUTUMU KINIYORUM"

31 Mart Seçimlerinde İYİ Parti Türkoğlu Belediye Başkan Adayı olan Hasan Kızıldağ da, sosyal medya hesabında; “Doğu Türkistan'lı soydaşlarımızın katili Çin'in Yiwu belediyesiyle kardeş şehir protokolünü imzalayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü Türk milletine ve Türklüğe hakaret manası taşıyan bu pervasız tutumundan dolayı kınıyorum. Kaldı ki bu memleket zulme karşı tek yürek olup, ''MARAŞ BİZE MEZAR OLMADAN DÜŞMANA GÜLİZAR OLAMAZ'' diyen yiğitler diyarıdır. Töresini ve Çin Seddi'nin manasını bilmeyen Türk'ü neyleyim.. Yazıklar olsun.!!!!!” paylaşımı ile tepkisini gösterdi.

k3-023.jpg

YÖRÜKLER VE TÜRKMENLER DERNEĞİ'NDEN TEPKİ

Kahramanmaraş Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Ali Aydın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Doğu Türkistanlılar bizim öz kardaşımızdır... Hem din, hemde kan kardaşımızdır... Bu böyle biline... yanlış işten çabuk dönüle...” dedi.

ali-aydin2.jpg

AKP'Lİ ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ

Önceki dönem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi AKP’li Bekir Kılıç da; “Sütçü İmam'ın torunu olarak kardeş katili Çin'in hiç bir şehrini Kahraman şehrimize kardeş olarak kabul etmiyorum...” dedi.

k4-016.jpg

İlgili Haberler