AKP'li Tuzla Belediyesi çocuk parklarını "yap-işlet-devret" modeliyle yaptıracak

AKP'li Tuzla Belediyesi çocuk parklarını "yap-işlet-devret" modeliyle yaptıracak
AKP’li Tuzla Belediyesi, belediye olanaklarıyla yapamadığı parkları yap-işlet-devret modeliyle yaptıracak. Yapımı üstlenecek olan müteahhit, 30 yıla kadar parkın işletilmesi hakkını elde edecek.

BirGün’de yer alan habere göre, Tuzla Belediye Meclisi’nde bir ilke imza atıldı.

Meclis''te alınan karara göre, AKP’li Tuzla Belediyesi, bir müteahhitlik yöntemi olan “Yap-İşlet-Devret” modelini park yapımına sokacak. Konuyla ilgili teklifi Belediye Meclisine sunan AKP’li yönetim, oy çokluğu ile teklifi meclisten geçirdi.

Belediyenin yapması gereken parkların Yap-İşlet-Devret yöntemiyle yapılmasına tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Ülkü Sakalar, kanuna göre parkların belediye tarafından yapılması gerektiğini söyledi.

''KAMU YARARI OLMAYAN BU TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ''

Sakalar özetle şunları söyledi:

“Park alanı kamuyla ait bir alan. Parkları yapmakla görevli olan belediye. Kanuna göre belediye. Belediyemiz park olarak ayrılmış bir yere park yapmak yerine, yap-işlet-devret modeliyle kiraya vermeyi düşünüyor. Şaşkınlık duyduğum bir teklif. Devletin hastanelerini yap-işlet-devret modeliyle şehir hastanelerine çevirdiniz. Şimdi de kamunun parklarını yap-işlet-devret modeliyle özelleştiriyor muyuz? Bunu anlamaya çalışıyorum. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir teklif değildir. Şehir hastanelerinde hasta garantisi verdiniz. İşletmeye açılacak parklara da çocuk-vatandaş garantisi mi vereceksiniz, bunu da çok merak ediyorum. Kamu yararı olmayan bu teklifi kabul etmiyoruz.”

Sakalar ayrıca, teklifle ilgili olarak AKP’li komisyon başkanından yap-işlet-devret parkların gerekçesi hakkındı bilgi istediğini ancak kendisine bilgi verilmediğini de belirtti.