AKP'li belediye Diyanet'e çalışmış

AKP'li belediye Diyanet'e çalışmış
AKP'li Mamak Belediyesi'nin 2013-2022 yılları arasında gerçekleştirdiği toplam 75 taşınmaz tahsisin 42'sinin Diyanet'e gittiği ortaya çıktı.

Bünyesindeki kadrolaşma iddiaları ile gündemde yer alan AKP''li Mamak Belediyesi''nin 2013 yılından itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına gerçekleştirdiği taşınmaz tahsislerinin detayları öğrenildi. BirGün''den Mustafa Bildircin''in haberine göre, Mamak Belediyesi''nce kamu kurumlarına 19 Aralık 2013 ile 17 Kasım 2021 tarihleri arasında toplam 75 taşınmaz tahsis edildi.

''CAMİ ALANI'' OLARAK SINIFLANDIRILMIŞ

Taşınmaz tahsisi ve devri gerçekleştirilen idareler arasında Diyanet İşleri Başkanlığı öne çıktı. Belediyenin verilerine göre, ilçedeki 42 taşınmazın tahsisi Diyanet’e yapıldı. Tamamı 25 yıllığına yapılan tahsislerin büyük oranda, “cami alanı” olarak sınıflandırıldığı bildirildi. İdare, Kartaltepe Mahallesi’ndeki bin 854 metrekare yüzölçümüne sahip alanı da müftülük binası yapılması için 25 yıllığına Diyanet’in kullanımına verdi. Mamak Belediyesi’nden tahsis yoluyla taşınmaz elde eden kurumların içinde Diyanet’in payı, yüzde 56 olarak gerçekleşti.

10 TANESİ OKUL ALANI

Taşınmazlarının büyük bölümünü Diyanet’e tahsis eden idare Milli Eğitim Bakanlığı’na ise yalnızca 12 taşınmaz tahsisi yaptı. MEB’e tahsis edilen taşınmazların 10’unun okul alanı, birinin anaokulu sınıfı, birinin ise kreş alanı olarak belirlendiği ifade edildi.

İlgili Haberler