AKP’li belediye için şok iddia: “Milletin parasını peşkeş çektiler”

AKP’li belediye için şok iddia: “Milletin parasını peşkeş çektiler”
CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, AKP'li Niğde Belediyesi’nin bir vatandaşa, 7 dönümlük boş arazisine karşılık 160 dönüm imarlı arsa verip üstüne de 134 bin lira borçlandığını öne sürdü. Adem, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, AKP'li Niğde Belediyesi’nin bir vatandaşa 7 dönümlük boş arazisine karşılık 160 dönüm imarlı arsa verip, üstüne de 134 bin lira borçlandığını açıkladı. CHP'li Adem, belediyenin kendi arsasının metrekaresini 17 liradan sattığı vatandaşa, takastan aldığı arsanın metrekaresi için 400 lira ödediğini söyledi. Erhan Adem, iddialar ile ilgili olarak il binasında basın toplantısı düzenledi. Adem, “Milletin paralarının nasıl peşkeş çekildiğinin belgelerini açıklayacağım” diyerek başladığı basın toplantısında, çarpıcı iddialar öne sürdü.

“BU SATIŞA VİCDANINIZ NASIL EL VERDİ?”

CHP İl Başkanı Erhan Adem, “Hıdırlıkta otobanın kenarında belediyeye ait bir arazi nasıl oluyor da 17 liraya satılıyor. Bugün bazı köy ve kasabalarda tarlanın metrekaresi bile bu rakamdan fazla iken, otobanın kenarındaki arsanın fiyatı nasıl 17 lira oluyor? Buna karşılık takas yaptığı vatandaşın Kayardı mevkiindeki boş arazisinin metrekaresine nasıl oluyor da 400 lira ödeniyor? Bu satışa, bu takasa vicdanınız nasıl el verdi?” diye sordu.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARININ RANTLA İŞİ OLMAZ

Erhan Adem, “Bu milletin parasının nasıl peşkeş çekildiğinin belgesidir. Biz kimsenin hakkını yemeyiz, yedirmeyiz. Bizim dönemimizde her harcama kuruşu kuruşuna hesap edilecek ve şeffaf bir şekilde herkese duyurulacak. Bizim belediye başkanlarımızın parayla, rantla işi olmaz. CHP’li belediye başkanları hak için, halk çini çalışırlar. Haram yemezler, insanların mutluluğu için, mutlu şehirler yaratmak için mücadele ederler…”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, bu iddiaların araştırılmasını ve takas yapılan şahsın belirlenmesini istediklerini de ifade ederek, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.