AKP'li Belediye, İYİ Parti'nin iftar çadırını yıktırdı

AKP'li Belediye, İYİ Parti'nin iftar çadırını yıktırdı
İYİ Parti Ankara Çankaya İlçe Başkanlığı'nın kurduğu iftar çadırı, AKP'li Mamak Belediyesi tarafından zabıta ekiplerine yıktırıldı.

Sonsöz gazetesinin haberine göre, AKP'li Mamak Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü'ne verdiği talimat ile, Ramazan ayı dolayısıyla İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı tarafından  ihtiyaç sahibi vatandaşların oruçlarını açması için kurulan iftar çadırını yıktırdı.

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı olarak Aşağı İmrahor Mezarlığı karşısına içinde; bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı için ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına 30 kişilik iftar çadırı kurduk.

22 Mayıs 2018 Salı günü Mamak Zabıtası tarafından 'çadır alanının Mamak Belediyesi sınırları içinde olduğu bu sebeple de çadırın söküleceği' tarafımıza bildirdi.

İlçe başkanlığı olarak Zabıta Müdürlüğü’ne mağduriyetin ortadan kalkması adına dilekçe vererek söküm işleminin durdurulmasını talep etmemize rağmen İlçe Başkanımız Sayın Kevser OFLUOĞLU’na herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin iftar çadırının söküleceği bildirilmiştir.

Bu bağlamda; Ramazan günü İftar Saatine hazırlık yapmakta olan çadırımız zabıta ekipleri tarafından ihtiyaç sahipleri umursanılmaksızın sökülmüştür.

Bu iyilere yapılmış bir saldırı, ihtiyaç sahiplerini hiçe saymak değil de nedir? Bu iyi niyet dışı olayı gerçekleştirenleri, bu duruma vesile olanları şiddetle kınıyor, takdiri siz kıymetli vatandaşlarımıza bırakıyorum."

İlgili Haberler