AKP'li belediyeden tepki çeken cevap: Köpekler görüntü kirliliği

AKP'li belediyeden tepki çeken cevap: Köpekler görüntü kirliliği
Kocaeli’de bir vatandaş sokakta beslediği köpeğin usullere aykırı bir şekilde alınmasıyla ilgili AKP’li Darıca Belediyesi’ne dilekçe yazdı. Darıca Belediyesi, vatandaşın verdiği dilekçeye, “Sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor” yanıtı verdi.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir vatandaş sokakta besleği köpeklerin zabıta ekipleri tarafından usulüne uygun şekilde toplanmadığı için Darıca Belediyesi’ne dilekçe yazdı. Sokakta köpeğin başla bir yere bırakılmasının yasalara aykırı olduğunu belirten vatandaş, savcılığa belediye ve zabıtalar müdürlüğü hakkında şikâyet dilekçesi verdi. Darıca Belediyesi ise, vatandaşın verdiği dilekçeye, “Sokak köpekleri görüntü kirliliğine sebep oluyor” yanıtı verdi.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Darıca Belediyesi’nin sokak köpeklerini toplayarak belediye sınırlarında bölgelere bırakarak besleme yapılmadığını, kaderine terk edildiğine dikkat çeken vatandaş, “Köpeğimi bir kişiyi ısırdığı iddiasıyla aldılar ancak şikâyetçi olan kişi tespiti yok. Ortada sağlık raporu yok. Köpeğin durumuna ilişkin veteriner raporu da mevcut değil. Yasa gereği ısırma vakası ilçe tarım müdürlüğüne bildirilmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazı da talep ettik” dedi.

“KÖPEKLER YOLDA TELEF OLUYOR”

Belediyenin sokak köpeklerini görüntü kirliliği gerekçesiyle topladığını ve belediyenin sorumluluktan kaçtığını belirten vatandaş, “Köpekler, Gebze-Darıca ilçe sınırlarına bırakılıyor. Darıca’ya dönmeye çalışan köpekler yolda telef oluyor. Diğerleri de Gebze sınırına geçiyor. Köpekler başka yerlere bırakıp besleme yapmıyorlar. Konuya ilişkin defalarca belediyeye dilekçe yazdık ancak değişen bir şey yok” yanıtı verdi.