AKP'li belediyenin ihalesinde rüşvet iddiaları!

AKP'li belediyenin ihalesinde rüşvet iddiaları!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Şubat’ta yapılacak taksi durakları ihalesiyle ilgili rüşvet iddiaları gündeme geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe ilçesinde 26 Şubat’ta başlayacak taksi durakları ihalesinde rüşvet iddiaları gündeme geldi. En Kocaeli gazetesinden Furkan Çalışkan’ın haberine göre, Kartepe ilçesindeki taksi duraklarının sayısı 24’ten 32’ye çıkarılacak. UKOME mevcut hat sahipleri ihaleyi kazanabilmesi için yıllık kira miktarını düşük tutarken, ihale için kooperatif çatısı altında liste yapıldığı, kimi siyasilerin de bu listeye girmeye çalıştığı iddia edildi.

BAĞIŞ YAPMAYAN İHALEYE GİREMEYECEK

Bir diğer iddia ise, bölgedeki kooperatifin, taksi sahiplerinden açıktan para istemesi. Söz konusu kooperatifin taksi başına 25 bin lira istediği, bunun 5 bin lirasının 5 yıllık kira parası olduğu, kalan 20 bin liranın ise kooperatife kalacağı. Kooperatife 25 bin lira bağışı yapmayanın ihaleye katılamayacağı öne sürüldü.

SİYASİ İRADE’NİN TEPKİSİ MERAK KONUSU

Kartepeli gazeteci Cem Şakoğlu konuyla ilgili olarak “Siyasetçiler taksicilerden rüşvet mi istiyor?” başlığını kullanırken, siyasi iradenin konu hakkında nasıl bir değerlendirme yapacağı merak ediliyor. Kartepe İşte ihaleye çıkacak olan Kartepe'deki taksi durakları;