AKP'li belediyeye 220 bin liralık Kur'an ve Elifba seti!

AKP'li belediyeye 220 bin liralık Kur'an ve Elifba seti!
AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı’nın yayınevi Hayrat Neşriyat’tan 220 bin TL’lik Kuran ve Elifba seti satın aldı.

AKP’li Urfa Büyükşehir Belediyesi AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’na 220 bin TL ödedi. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgiye göre Urfa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 13 Eylül tarihinde “Kuran ve Elifba Seti Alım İşi” başlığıyla ihale yaptı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ihaleye AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’nın yayınevi Hayrat Neşriyat ile birlikte toplam üç şirket katıldı. Kamuoyunda tartışmalı ihale usulü olarak bilinen “pazarlık usulü” ile yapılan ihaleyi 220 bin TL teklif veren “Hayrat Neşriyat” aldı. AKP’li belediye ile Hayrat Neşriyat arasında da Kuran ve Elifba setlerinin 30 gün içerisinde belediyenin belirlediği yerlere teslim edilmesi için 3 Ekim tarihinde sözleşme imzalandı.

NUR CEMAATİ’NİN KOLU

Hayrat Vakfı’nın Nur Cemaati’nin Yazıcılar Grubu’na mensup olduğu biliniyor. Vakfın, 2016 yılında kamuoyunda uzun süre tartışılan Karaman’daki istismar ve tecavüz skandalında da bir bildiri yayımlayarak Ensar Vakfı’nı desteklediği biliniyor. Vakıf, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 31 Mart yerel seçimlerinde de “Biz Nur Talebeleri olarak küresel güçlerin, dahili ve harici şer odaklarının ittifak ederek topyekün tüm değerlerimize hücum ettiği bir vakitte, ‘yerli ve milli’ Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti’nin yanında durduğumuzu ilan ediyoruz” şeklinde destek açıklamaları yaptı.