Tokatköy’de evi yıkılan vatandaş AKP’li belediyeye ağlayarak isyan etti. Ben yandım Allah da onları yaksın

Tokatköy’de evi yıkılan vatandaş AKP’li belediyeye ağlayarak isyan etti. Ben yandım Allah da onları yaksın
AKP’li Beykoz Belediyesi mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Tokatköy mahallesindeki evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıktı. Evi yıkılan bir vatandaş ağlayarak isyan etti.

İstanbul’da AKP’li Beykoz Belediyesi, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen ilçenin Tokatköy mahallesindeki evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıktı.

Yıkıma engel olmaya çalışan mahalleli, sokaklara barikatlar kurarken olay yerinde bulunan çevik kuvvet ekipleri ise mahalleliye biber gazıyla müdahale etti.

“BİTİRDİLER BENİ ALLAH DA ONLARI BİTİRSİN”

Yıkım esnasında yaşanan arbedede gözaltına alınması sonrası serbest bırakılan mahalle sakini Hakan Kavukçu, yıkılan evinin bulunduğu yerde, “Bitirdiler beni. Allah da onları bitirsin” diye ağlayarak tepki gösterdi.

Yıkılan evinin molozları üzerinde gözyaşı döken ve evinden eşyalarını alamadığını söyleyen Kavukçu, “Bitirdiler beni. Allah da onları bitirsin” dedi.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a seslenen Kavukçu, “Bu nasıl zulümdür” dedi.

“ÇÜRÜK RAPORUNU GETİRİN BANA”

“Cumhurbaşkanı ‘Yapı kayıt belgesi alın, eviniz tapusudur’ demedi mi” diye isyan eden Kavukçu, 20 bin lira vererek bu belgeyi aldığını belirtti. Kavukçu, “Ben yandım, Allah da onları yaksın” dedi.

Komşuları yıkılan evin kolonlarının sağlam olduğuna söylerken Kavukçu da “Bu ev mi çürük? Kolonu yıkamıyorlar. Demirin kalınlığına bak. Murat Aydın, ‘çürük’ dediği evi yıkamadı. Çürük raporunu getirin bana” tepkisini gösterdi.

Öte yandan Hacer Foggo, paylaştığı videoda yıkılmak istenen evde 2 hasta çocuğun yıkım ekibi ve polislere karşı direndiğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Beykoz Belediyesi’nin, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde kentsel dönüşüm zorlamasını kabul etmeyen 300’e yakın vatandaş, nöbet tutmaya başlamış, belediye yetkilileriyle görüşmek istediklerini duyurmuşlardı. Bunun yanı sıra tahliye edilmek istenen vatandaşların mahkemeye yaptıkları başvuru sonucu yürütmeyi durdurma kararı da çıkmıştı. Mahalle de 200’ün üzerinde binanın yıkılması planlanıyor.

İlgili Haberler