AKP'li Turan CHP ile TÜİK'i karşılaştırdı. Biri atanmışların biri seçilmişlerin binası

AKP'li Turan CHP ile TÜİK'i karşılaştırdı. Biri atanmışların biri seçilmişlerin binası
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e alınmamasıyla ilgili paylaşım yapan AKP'li Bülent Turan, kamu kurumuna atanan yöneticiler ile halkın seçtiği milletvekillerinin görev tanımlarını birbirine karıştırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  binasına alınmamıştı.

Kılıçdaroğlu ile TÜİK binasına giden CHP''li Engin Özkoç, Twitter hesabından, "Devletin kurumu senin babanın evi değil @RTErdogan! Türkiye Cumhuriyeti’nin her vatandaşı da, milletvekili de istediği zaman oraya gider…" paylaşımını yaptı.

Kılıçdaroğlu kendisine randevu vermeyen TÜİK''i "Kamunun değil Saray''ın kurumu" sözleriyle eleştirmişti. AKP''li Turan da benzer bir çıkış yapmak istese de başarılı olamadı.

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ’NİN PAYLAŞIMI TEPKİ ALDI

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Özkoç''un paylaşımını alıntılayarak Kılıçdaroğlu''nu hedef aldı. Turan, kamu kurumuna atanan yöneticiler ile halkın seçtiği milletvekillerinin görev tanımlarını birbirine karıştırdı.

Turan, "Biri de çıkıp; "Pazartesi 11’de bir grup arkadaşla CHP''nin meşhur 14. katına geliyoruz; Atatürk''ün kurduğu partiyi nasıl HDP''nin vagonu haline getirdiğinizi incelemek için. CHP @kilicdarogluk''nun babanızın evi değil!" dese !" ifadelerini kullandı.

GÜRSEL TEKİN''DEN YANIT

Turan''a yanıt CHP''li Gürsel Tekin''den geldi. Tekin, "AKP’de ciddi bir parti içi temel eğitim ihtiyacı var. Kamu kurumu nedir, siyasi parti nedir gibi temel ayrımları bile yapamaz haldeler. Çok nitelikli akademisyenlerimizden yardım almalarını öneriyorum." dedi.

Turan ise Tekin''e yanıt olarak, "Vayy sn @gurseltekin34! İst Bld Başkanlığına niyet; ama troll seviyesinde tweet atmakmış kısmet.. Üzücü! Konu mekanın devlet kurumu veya parti gnl mrk’i olması değil. Konu; siyasi adap, randevusuz gitmek. Nezaket-adap-görgü kuralları için @onongorgukural
''dan yrd alabilirsiniz!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler