AKP’li Burhan Kuzu Lozan’ın yıl dönümünde İsmet İnönü’yü hedef aldı

AKP’li Burhan Kuzu Lozan’ın yıl dönümünde İsmet İnönü’yü hedef aldı
AKP’li Burhan Kuzu, Lozan Anlaşması’nın 96. yıl dönümünde barış konferansında Türk heyetinin başında olan İsmet İnönü’yü hedef alarak “96 yıl önce bugün, hakkımız olan birçok toprağı İsmet İnönü sayesinde masada bıraktık” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu Lozan Anlaşması’nın 96. yıl dönümünde Lozan Konferansı’nda Türk heyetinin başında bulunan İsmet İnönü’yü hedef aldı. Twitter’da bir paylaşım yapan Kuzu, İsmet İnönü’yü bazı yerleri masada bırakmakla suçladı.  

Burhan Kuzu, Tiwtter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 24 Temmuz. Lozan’ın 96.yıl dönümü. Cephede tarihte örneğine pek az rastlanılan, destansı bir başarıyla sonuçlanmış İstiklal mücadelemizi, masada Lozan ile taçlandıramadık. 96 yıl önce bugün, hakkımız olan birçok toprağı İsmet İnönü sayesinde masada bıraktık.”

kuzu1.png

Lozan Antlaşması’nın sonucunda; Türk Devleti ve Misâk-ı Millî, resmen kabul edilmiş, böylelikle Osmanlı Devleti hukuki anlamda sona ermiş, kapitülasyonlar kesin olarak kaldırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti ekonomik özgürlüğünü kazanmıştı. Türk milletinin bağımsızlığını yok eden Mondros ve Sevr Antlaşmaları geçersiz sayılmış ve 1. Dünya Savaşı sona ermişti.

YİNE ‘ESKİ TÜRKİYE’ VURGUSU

AKP’li Burhan Kuzu daha sonra yaptığı paylaşımda ise geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen başkanlık sistemi ile daha etkin bir diplomasi yürütüldüğünü iddia ederek “Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile beraber dış politikada daha başarılı, etkin, sözünü geçiren bir ülke olduk. Artık bize kimse Eski Türkiye’de olduğu gibi ''Kafasına vur ekmeğini al'' gözüyle bakamıyor. Karşılarında güçlü, diplomasiyi bilen ve hakkını asla yedirtmeyen bir Türkiye var” dedi.

kuzu2-001.png

İlgili Haberler