AKP’li Cemal Öztürk: “Yatırım güveni sağlamak muhalefetin de görevi”

AKP’li Cemal Öztürk: “Yatırım güveni sağlamak muhalefetin de görevi”
AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Yatırım için elbette güven önemlidir ama bu güveni tesis etmek sadece iktidarların görevi değildir. Bu güveni sağlamak sorumlu muhalefetin de görevidir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde AKP’li vekilin sözleri dikkat çekti. AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, yatırım için güveni sağlama görevinin iktidar kadar muhalefetin de görevi olduğunu belirterek, Tank Palet Fabrikası’nı ihalesiz devralan Katar ortaklı BMC’de bir dönem görev yaptığını söyledi

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı kuruluşları bütçesinin görüşmelerinde konuşan AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, şuunları söyledi:

"Yatırım için elbette güven önemlidir ama bu güveni tesis etmek sadece iktidarların görevi değildir. Bu güveni sağlamak sorumlu muhalefetin de görevidir. Biz isteriz ki hep birlikte başarılım. Ben daha önce yerli otomobilin paydaşlarından birisi olan BMC'nin genel koordinatörüydüm. Bir markayı üretmek, tanıtmak ve onu sürdürülebilir hale getirmek kolay bir şey değildir. Sürekli yenilik yapmanız lazım. Biz daha 2016 yılının modelini geliştirirken rakiplerimiz 2026'yı geliştirmiş ve test ediyorlardı. Burada mutlaka devletin desteğini arkanızda bulmanız lazım. Burada önemli olan herhangi bir otomobil yapmak değil. Gelecek teknolojileri de şimdiden kullanıp piyasaya çıkmak önemli. Dünya markası bir ürünle piyasaya çıkabilmek için tüm gelişmelerin yakından takibi önemlidir."