AKP'li Elitaş'tan itiraf gibi açıklama

AKP'li Elitaş'tan itiraf gibi açıklama
AKP Grup Başkanvekili Elitaş, katıldığı bir canlı yayında, AKP'nin seçim hamlesi olarak nitelendirilen emeklilere bayram ikramiyesi konusunda itiraf gibi bir açıklamada bulundu.

Anketlerde istediği sonucu göremeyen AKP, önce Meclis'ten seçim paketi olarak değerlendirilen bir yasa tasarısı çıkarmış daha sonra da emeklilere bin TL bayram ikramiyesi dağıtılacağını açıklamıştı.

16 yıllık AKP hükümetinin kritik 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı bu hamleler seçim odaklı olarak görülürken tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

Vaat edilen bin TL'nin ise herkese eşit şekilde dağıtılmadığı bazı vatandaşlara daha düşük miktar yatırıldığı ortaya çıktı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise CNN Türk'te katıldığı canlı yayında itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Elitaş, emeklilere yatırılan paranın AKP'ye kırgınlıkları unutturduğunu söyledi.

Elitaş'ın açıklamaları şöyle:

"Döviz fiyatlarındaki beklenmeyen artış nedeniyle ilk başlarda esnaf buruk, kırgın ve tepkiliydi. Emeklilere verdiğimiz ikramiye ekonomiye büyük bir katkı sağladı. Piyasadaki hareketlenme esnafın yüzünü güldürdü ve kırgınlıkları unutturdu. 24 Haziran'ın ardından istikrarın geri sağlanacağını ve doların 4 lira olacağını düşünüyorum."