AKP'li eski bakan da yeni partiye katılacak

AKP'li eski bakan da yeni partiye katılacak
Ali Babacan'ın kuracağı partiye Ertuğrul Günay, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin'den sonra, eski bakan Nihat Ergün'ün de katılacağı iddia edildi.

Yenilenen İstanbul seçiminin ardından siyasetin gündeminde AKP içerisindeki yeni parti hazırlıkları önemli bir yer tutmaya başladı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Eski Bakan Ali Babacan ayrı ayrı parti kurma çalışmaları yaparken, AKP'de yıllardır ekonomi yönetiminde bulunan Ali Babacan'ın, yeni parti hazırlıklarında sona geldi.

10 gün içerisinde yeni partinin kuruluşunu duyurmaya hazırlandığı belirtilen Ali Babacan'ın yanında yer alacak isimler de netleşmeye başladı.

ESKİ BAKAN NİHAT ERGÜN DE YENİ PARTİDE

Ertuğrul Günay, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin ekibin bilinen isimleriydi. Bugün ise Nihat Ergün'ün de Ali Babacan'ın partisine katılacağı öğrenildi. Nihat Ergün, 17 Aralık sürecinin ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevinden alınmıştı.

NİHAT ERGÜN KİMDİR?

Nihat Ergün, 14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Şahizer'dir. 

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Derince Belediye Başkanlığına seçilerek bu görevi yürüttü.  22. Dönem Kocaeli Milletvekili. 60. Hükümet'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevine atandı. 25 Aralık 2013 tarihi itibarıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Fikri Işık'a devretmiştir. 

İngilizce bilen Ergün, evli ve 4 çocuk babasıdır.