Milyonlarca işsiz varken AKP'li eski vekile Kızılay'da genel müdürlük

Milyonlarca işsiz varken AKP'li eski vekile Kızılay'da genel müdürlük
Kızılay Yatırım Holding CEO’su İlyas Haşim Çakmak’ın imzasıyla yeni atamalar yapıldı. AKP Eski Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş'in Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirkete yaklaşık 30 bin TL maaşla genel müdür yapıldığı ortaya çıktı. Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da üç ayrı koltuğu olduğu görüldü.

Eşine de 3 maaş. Ara ki liyakat bulasın

BirGün''den İsmail Arı''nın haberine göre, AKP iktidarları döneminde yapılan atamalarla sıkça gündeme gelen Kızılay’da dikkatleri çeken bir atama daha yapıldı.

YETİŞ, GENEL MÜDÜR YAPILDI

Kızılay’ın, Kızılay Yatırım Holding adı altında holdingleşmesi ve bünyesinde çok sayıda şirket kurulmasının ardından Kızılay Yatırım Holding CEO’su İlyas Haşim Çakmak’ın imzasıyla, 24''üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, Kızılay’ın Sağlık A.Ş. isimli şirketine genel müdür yapıldı.

MAAŞI YAKLAŞIK 30 BİN TL

BirGün’ün 2019 yılında yayımladığı ve tartışmalara neden olan Kızılay yöneticilerin maaş listesine göre, Kızılay Sağlık A.Ş.’nin eski genel müdürü Metin Tunç’a 2019 yılında 24 bin 397 TL maaş ödeniyordu. Aradan geçen iki yılın ardından Kızılay Sağlık A.Ş. genel müdürü maaşına yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapıldığı ve genel müdür maaşının 30 bin TL’yi bulduğu ifade ediliyor.

Ulaşılan Kızılay yetkililerinin ise konuya ilişkin bir açıklama yapmayacağı aktarıldı.

EŞİNİN DE ÜÇ KOLTUĞU VAR

AKP’li Muhammed Murtaza Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de Kızılay’da tam üç farklı görevi bulunuyor. Sema Kopuz Yetiş, Kızılay Ankara Şube Başkanlığı, Kızılay Denetim Kurulu Üyeliği ve Kızılay iştiraki Kızılay Bakım Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. Ayrıca Sema Kopuz Yetiş AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) da üyesi.

 

İlgili Haberler