AKP'li Gaziantep Belediyesi'nin tasarrufu sözde kaldı

AKP'li Gaziantep Belediyesi'nin tasarrufu sözde kaldı
AKP'li Gaziantep Belediyesi'yle ilgili Sayıştay'ın raporunu değerlendiren Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, "Yetkililer, hep tasarruf vurgusu yaptılar ama Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çok da tasarruf yoluna gittiğini söyleyemeyiz" dedi.

Sayıştay’ın AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin 2018 yılı denetim raporu açıklandı. Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Parti'li (CHP) Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (GASKİ) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin tefecilerin eline düşmüş gibi faiz ödemeye devam ettiğini söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılında toplamda 215 milyon TL faiz ödediğini söyleyen Kalkan, "2016 yılında 64 Milyon, 2017 yılında 144 Milyon faiz ödeyen Belediye ise geleneği bozmayarak 2018 yılında da 167 Milyon TL faiz ödedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı için  toplamda 215 milyon TL faiz ödemiş oldu" dedi.

"BU RAKAMLAR KORKUNÇ"

Konuyla ilgili Odatv’ye açıklamalarda bulunan Kalkan, Gaziantep Belediyesi için hazırlanan rapora göre belediyenin iyi yönetilmediğini ifade ederek, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait rapordan anlaşılıyor ki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iyi yönetilmiyor. Baktığınız zaman 3.2 Milyar TL borçlu bir belediye var bu rakam eski parayla 3 Katrilyon 200 Trilyon yapıyor. Yine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı içinde 167 Milyon faiz ödedi bunun yanında da 48 Milyon da Gaski faiz ödedi. Bu rakamlar çok korkunç rakamlar. Bir yanda bu kadar borç varken yetkililer özellikle bu dönemde hep tasarruf vurgusu yaptılar. Tasarruf tabi ki güzel ama Ekap üzerinden ihaleleri incelediğimiz zaman Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çok da tasarruf yoluna gittiğini söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı.