AKP’li Göksu’dan CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına: Hangi projeyi getirdiniz de hayır dedik?

AKP’li Göksu’dan CHP'li 11 Büyükşehir  Belediye Başkanına: Hangi projeyi getirdiniz de hayır dedik?
AKP'li Tevfik Göksu, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına seslendiği açıklamasında, AKP'nin CHP projelerine engel olduğuna yönelik iddiaların doğru olmadığını öne sürdü.

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına  seslenen AKP''li Tevfik Göksu AKP''nin CHP''li Belediyelerin projelerine engel olmadığını iddia etti.

Göksu şu ifadeleri kulandı:

"CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına Hodri Meydan!

Hangi projeyi getirdiniz de hayır dedik?

Merkezi hükümet hangi projenizi engelledi? Hanginizin bütçesini kesti?

Tüm iddialarınızı istediğiniz mecrada tartışmaya hazırız. Yoksa milletimizin huzurunda yalancı ve müfterisiniz."

İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana belediyeleri projeleri için uluslararası kredileri buldu ancak kamu yararı olan projeler Erdoğan’ın imzasına takıldı. Projeler yaklaşık 9 milyar TL tutarında.

AKP engeline takılan projelerden öne çıkanlar şöyle;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap metrosu bir yıldan fazla cumhurbaşkanlığının onayı için bekletildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''ın 2019 yılında altyapı için istediği kredi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi''nde reddedilmişti. Yavaş, 2019 yılında altyapı kredisi için Belediye Meclisi''nde “Bunlar acil konular. Normal değil. Yapılmazsa afet olur, sel olur, insanlar ölür” demişti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, su ve enerji projeleri için Fransız Kalkınma Ajansı’yla 230 milyon avroluk kredi anlaşması yaptı. Ancak onlar da AKP engeline takıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir depreminden sonra Dünya Bankası’yla ‘Afet sonrası acil destek kredisi’nde anlaştı. Anlaşılan 340 milyon dolarlık kredi bir yıl boyunca Erdoğan’ın onayını bekledi. Ancak onaylanmadı. Daha sonra kredi durdurulunca İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer tepkisini, “Depremzedeler için 25 Şubat’ta Dünya Bankası’yla mutabık kaldığımız, sadece hazinenin garanti vermesiyle İzmir’e kullandırılabilecek bir krediyi kullanamadık. Özet budur.” diyerek dile getirmişti.

Adana Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem projesinde yurt dışı kaynaklı kredi kullanılması için belediye meclisinden karar alarak 275 milyon dolarlık kredi için anlaşma sağladı. Ancak bu proje de bir yıldan fazla süre onaylanmadı.


 

İlgili Haberler