AKP'li hukukçu Mücahit Birinci doları düşürecek formülü canlı yayında açıkladı! Ülkedeki tüm ekonomistleri işsiz bırakacak

AKP'li hukukçu Mücahit Birinci doları düşürecek formülü canlı yayında açıkladı! Ülkedeki tüm ekonomistleri işsiz bırakacak
AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, Habertürk TV'de "Dolar kuru ne olursa düşer?" sorusuna verdiği cevap çok konuşuldu.

Habertürk TV''de Kübra Par’ın sunduğu Enine Boyuna programında dolar kurunun nasıl düşeceği tartışıldı. Kübra Par''ın “Döviz kuru ne olursa düşer” sorusunu katılımcılar tek tek cevap verdi. En dikkat çekici cevap AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci''den geldi. 

"DOLAR BOLLUĞU YAŞANACAK"

Birinci, doların yükselmesinin iyi bir şey olduğunu savunarak ihracatın yükseldiğini ve kurun yükselmesiyle ihracatta rekor kırıldığını savundu.  Birinci, “Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ayda 20 milyar dolar ihracat yapıyor ve rekor kırıyoruz. Arttıkça dolar bolluğu yaşanacak ve düşecektir. Belli bir seviyeye çekeceğiz. Bu günler sayılı” ifadelerini kullandı. 

"BU KRİZDEN ÇIKARMA ŞANSI KALMADI"

Saadet Partisi''nden avukat Bülent Kaya ise "Döviz artmaya devam ederse Türkiye ucuz iş gücü haline gelecek. İnsanımız telefondan, bilgisayara birçok ürünü almakta zorlanacak. AK Parti''nin Türkiye''yi bu krizden çıkarma şansı kalmadı." iddiasında bulundu.

"ŞU AŞAMADA REZERVLERİMİZ SAĞLAM DEĞİL"

Nagehan Alcı ise "Şu aşamada rezervlerimiz sağlam değil. Alt ve orta sınıf çok etkilenecek. Doların sürekli oynak olması yatırımcı ve vatandaş açısından Türkiye''yi cazip olmaktan çıkarıyor" iadelerini kullandı. 

"BUNUN SORUMLUSU TABİKİ Kİ İKTİDARLARDIR"

Nasuhi Güngör ise "Tek bir insan bile geçim zorluğu yaşıyorsa dünyanın her yerinde ve Türkiye''de bunun sorumlusu tabii ki iktidarlardır. Fakat para hareketlerini ve enflasyonu manipüle eden dış faktörler de var" dedi.

İlgili Haberler