Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? AKP'li isim açıkladı

Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? AKP'li isim açıkladı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, asgari ücrete olası yapılacak zam hakkında konuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerden gelen ‘Asgari ücrete ara zam yapılacak mı'' sorusuna cevap veren Çelik, ''''Emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız'''' dedi.

"YÜZDE 31 ZAM ŞİMDİLİK KESİN"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31.71 olarak dikkat çekti. Bu rakamla beraber emekli zammı için şimdiden yüzde 31.71 zam oranı kesinleşmiş oldu. Yani bundan sonraki 2 ayda enflasyon sıfır çıksa bile SSK ve Bağ-Kur emeklileri bu rakamı maaşlarına yansımış bir şekilde görecek. Merkez Bankası mayıs ayı Piyasa Katılımcıları Anketi''ne göre mayıs enflasyon beklentisi yüzde 3.97 olurken, haziran ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 2.97 oldu. Bu rakamların gerçekleşmesi durumunda temmuz zammı için belirleyici olacak 6 aylık enflasyon oranı da yüzde 41 olacak.

"ASGARİ ÜCRET 5 BİN 997 LİRAYA YÜKSELİR"

Asgari ücrete bir yılda birden fazla zam gelebilmesi için yasa çıkarılması gerekmediği belirtiliyor. Bunun gerçekleşmesi durumunda ‘Enflasyon farkı'' formülü gündemdeki sıcaklığını artıracak. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 TL olarak uygulanıyor. Eğer beklenen 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşirse asgari ücret temmuz zammı ile birlikte 5.997,30 TL seviyesine yükselecek. Ancak temmuz zammı gerçekleşirse; aralık ayındaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında artık 2022 yılının ikinci yarısındaki enflasyon dikkate alınacak.

İlgili Haberler