AKP'li isim Diyanet'i eleştirenlere küfür etti

AKP'li isim Diyanet'i eleştirenlere küfür etti
AKP Çorum Belediye Meclis üyesi Reşit Keleş, Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'e yer vermemesini eleştirenlere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla küfür etti.

Çorum'da AKP'li Belediye Meclis üyesi Reşit Keleş, Facebook hesabından hem Mustafa Kemal Atatürk'ü hem de Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'e yer verilmemesini eleştirenleri hedef aldı. Reşit Keleş, Diyanet'in 30 Ağustos hutbesinde Atatürk'ü anmamasını eleştirenlere "Siz kimsiniz O. çocukları" dedi.

efaea-001.jpg

TEPKİLER GECİKMEDİ

CHP Çorum Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz, Keleş’in Kemalistlere “O.. Çocukları” paylaşımına dinle ve Kur’an’la dalga geçenlerin kendi sesleri ve görüntüleriyle cevap verdi.

Odatv'den Cuma Şahin'in haberine göre; Tuncay Yılmaz, paylaşımında konuları şöyle sıraladı:

“Egemen Bağış Bakara Makara dedi Kur’anla dalga geçti. Diyanet ve siz diyemediniz Kur’an-ı Kerim ile kim olursa olsun dalga geçemez diye. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Bursa Milletvekiliniz Hüseyin Şahin Reisinize dokunmak ibadet dedi. Diyanet bu şirktir diyemedi. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Allah-u Tealanın bütün vasıflarını toplamış bir lider dediniz. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı. Böyle şey olmaz dedi.

Egemen Bağış reisinizin doğduğu, evlendiği ve yaşadığı illeri müvarek ilan etti. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı. Böyle şey olmaz demedi.

Reisiniz bizim rahmetimiz gazabımızı aştı dedi. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Süleyman Soylu ezeli ve ebedi başkanıdır dedi. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Reisinizin olduğu televizyon yere konmaz dediler. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Bu kadar yolsuzluklara batmış birisini Hz. İbrahime uzanan davanın son neferi yaptınız. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Peygamberimiz kusur işledi biz onun gibi yapmadık dediniz. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Reisinizi Ak Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas Peygambere benzetti yaptıklarını kendisinin sünneti dedi. Sesiniz çıkmadı. Diyanetin sesi çıkmadı.

Peygamber Efendimize yapılan kutlu doğum programları gibi reisinize kutlu doğum yapmaya kalkıştınız. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Biz varsak sizde varsınız, biz yoksak sizde yoksunuz diyerek kendinizi tanrı ilan etmeye kalkıştınız. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Kibir tavan yaptı herkese tepeden baktınız. Reisinize öyle taptınız ki AKP dedi diye özürlü adayı rezil ettiniz. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Mehmet Şimşek resiniz geliyor diye tabiat kıyama durmuş dedi. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Reisinize oy vermeyen cehennemliktir dediniz. Cennete, cehenneme kimin gireceğine karar verecek kadar kendinizi kibir abidesi haline getirdiniz. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Yaptığınız yolsuzlukları kılıfına uyduran sözde hocanız yolsuzluk var. Yolsuzluk yapana hırsız denmez dedi. Sesinizi çıkarmadınız. Diyanet sesini çıkarmadı.

Eeee dinini unutan, kibir çukuruna düşen, kula tapan, şirk koşan bu diyanete ve size dini hatırlatmak küçük gördüğünüz, hakaret ettiğiniz Kemalistlere düştü. En son yazdığın hakarete karşılık vermeyeceğim. Takdir Çorum halkının.”

''SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ''

Reşit Keleş'in skandal paylaşımına İYİ Parti Çorum Teşkilatından sert tepki geldi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Çorum AKP ve yönetimini kınıyoruz sayın savcıları göreve davet ediyoruz. Çorumlu vatandaşlarımızın verdikleri oylarla AKP çorum belediye meclis üyeliğine seçilen bu kişinin paylaşımlarının çoğunluğunda kavga ve kışkırtıcı cümleler kuran bu şahıs o mevkiiye makama yakışmıyor nasıl olur da kimlerden nasıl cesaret alarak bu tür paylaşımlar yapıyor. Bu ülke laik demokratik bir ülke kurucumuz olan Mustafa Kemal Atatürk ve ona gönül vermiş milyonlarca insana sen kim oluyorsun da küfürler ediyorsun Bu tür insanları bu makama mevkiiye getirmiş olan kişileri Çorum halkının takdirine bırakıyoruz."