AKP'li Hüsnüye Erdoğan: Peygamberimiz de mideyi boş bırakırdı

AKP'li Hüsnüye Erdoğan: Peygamberimiz de mideyi boş bırakırdı
AKP’li eski Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, KYK yurdunda yemek porsiyonlarının küçülmesiyle ilgili soruya “Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın der” cevabını verdi.

Kanal 42 TV''de yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan 25. ve 26. dönem AKP Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, KYK yurdundaki yemek porsiyonlarının küçülmesi ile ilgili “Porsiyonların küçültülmesinde ise peygamber efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ne yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor” dedi.

‘İSRAF EDİLMEMESİ İÇİN PORSİYONLAR KÜÇÜLTÜLMÜŞ OLABİLİR’

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimiz anne ve babalarından ayrı olunca duygusal takıldıklarını düşünüyorum. Gençler bizim geleceğimiz. Porsiyonların küçültülmesinde ise peygamber efendimiz ‘midenin 3’te 1’ine sıvı, 3’te 1’ine yiyecek, 3’te 1’ini ise boş bırakın’ diyor. Biz sofraya oturunca sıcağı soğuğu, çorbası yemeği, salatasını yiyoruz. Ben KYK yurdunda nasıl yemek verildiğini de biliyorum. İsraf edilmemesi için porsiyonlar küçültülmüş olabilir, bundan emin değilim. Doymuyorlarsa tekrar yemek isteyebilirler. Ben de yatılı da kaldım bunu biliyorum” 

İlgili Haberler