AKP'li isimden MHP'ye: "Siyaseti çocuk oyuncağı zannediyorlar"

AKP'li isimden MHP'ye: "Siyaseti çocuk oyuncağı zannediyorlar"
Aydın'ın Karacasu ilçesinin MHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in, İstanbul seçimi sonrası sosyal medya hesabından yaptığı skandal paylaşıma Cumhur İttifakı'nın ortağı AKP İlçe Başkanı Fuat Meriç’ten de tepki geldi.

Aydın'ın Karacasu ilçesinin MHP'li Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, yenilenen İstanbul seçimin ardından sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulunmuş ve  ‘At ile eşeği çiftleştirirsen katır doğar, CHP ile HDP’yi çiftleştirdiler Ekrem doğdu, ebesi de Meral’ demişti. 

MHP'li Erikmen bu paylaşımı ile büyük tepki toplamış ve özellikle Aydın basını tarafından özür dilemesi istenmişti. Dün ise CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Erikmen'i kınadıklarını ve Karacasu'nun MHP'li Belediye Başkanı Zeki İnal'a Erikmen'i görevden alması çağrısında bulunmuştu. 

MHP'li Mehmet Erikmen'e bir tepki de, Cumhur İttifakının ortağı AKP'nin Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç'ten geldi. Meriç, “Bunlar bizi de yok sayıyor. Hoş değil, Yanlış yapmış tasvip etmiyorum. Özür dilemeli” diyerek tepki gösterdi.

"BUNLAR SİYASETİ ÇOCUK OYUNCAĞI ZANNEDİYOR"

MHP’nin seçime birlikte girdiği ittifak ortağı AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç Çok sıkıntılı bir paylaşım yapıldığını belirterek, “Hiç hoş değil. Bunlar siyaseti çocuk oyuncağı zannediyor. Ben onların yaptığı hiç bir şeye tasvip etmiyorum” dedi.

"İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNE SAYGI DUYARIM"
İnsanların siyasi görüşlerine her zaman saygı duyduğunu ve kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi de asla yapmadığını ifade eden Meriç, “Kendim yapmak istemediğim şeyleri de karşı taraftan da gelmesini istemem. O yüzden her zaman insanların siyasi görüşlerine ve seçilmişlere saygı gösteririm. Özlem Hanım'a da saygı gösteriyorum. Herkesin kendine göre bir görüşü vardır. Sosyal medya sakıncalı. İnsanı batırır da çıkarır da. Bu yüzden siyasi paylaşım yapmıyorum” dedi.
 
"YAPTIKLARI HİÇ BİR ŞEYİ TASVİP ETMİYORUM"
Seçime birlikte girdiği ittifak ortağı MHP’li Belediye Başkanı Zeki İnal ve ekibinin yaptıkları hiçbir şeyi de tasvip etmediğini söyleyen Meriç, sert bir dille eleştirdiği başkan ve yardımcısı için, “Bizi yok sayıyorlar” diyerek serzenişte bulundu. Erikmen’e seslenen Meriç, “Sana ne İstanbul seçiminden. Ne karışıyorsun. Sen başkan değilsin. Cumhurbaşkanı veya milletvekili hiç değilsin. Vekiller yapabilir onların durumu farklı. Yerel yönetim çok daha farklı. Yarın yüz yüze geleceksin, işin düşecek. Ben yaptıkları hiçbir şeyi tasvip etmiyorum şu ana kadar. Ne diyeyim ortak diye çıktık. Bunlar bizi de yok sayıyorlar. Çok sıkıntılı bir durum bizde çok rahatsızız. Ben bunu çekinmeden söylüyorum. Yanlış bir şey varsa yanında durmam hiçbir zaman” diyerek dert yandı.

"BİZİ DE YOK SAYIYORLAR"
Yapılan bir yanlış var ise özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Meriç, “İnsanları bu şekilde alçak görmeye hakir görmeye gerek yok. İnsanlar bize güvendi oy verdi. Bizde zor durumdayız. Bunlar miras buldu. Ortada hazır buldular her şeyi. Bizi de yok sayıyorlar. Yakında çok kötü duruma düşecekler. Kendi bildiklerini yapıyorlar. Yanlış bir şey yapsa bile insan olarak boşluğuma geldi deyip özür dileye bilmeli. Ben arkasında değilim. Cumhurbaşkanımız dahi tebrik etti. Kazananı tebrik edeceksin. Madem demokrasi diyorsun tebrik edeceksin, adam kazanmış” diyerek krize neden olan paylaşımdan dolayı tepki gösterdi.