AKP'li Kurtulmuş: Önerge geri çekilmeyecek

AKP'li Kurtulmuş: Önerge geri çekilmeyecek
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, çocuklara cinsel istismar suçuyla ilgili olarak “Yarın Meclis’e getiriyoruz” açıklaması yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 18 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına af getiren yasa ile ilgili konuşan Kurtulmuş şunları söyledi:

BAŞKA TEKLİF YOKSA MECLİS’TEN GEÇİRİRİZ

“Farklı grupların kanaat ve değerlendirmelerini gözden geçiriyoruz.

Önce yanlış anlamayı ortadan kaldıralım. Bu düzenleme, törelerden kaynaklanan bir takım uygulamalardan dolayı doğan sorunları düzeltmek için çıkarıldı. Bu tecavüzler için çıkarılmadı.

Yarın Meclis’e gelecek. Herhangi bir geri çekme olmayacak. Eğer MHP ve CHP’nin farklı bir teklifi varsa değerlendirebiliriz.

"MHP'den cevap bekliyoruz"

Kurtulmuş yeni anayasa tasarısıyla ilgili MHP'le sürdürülen başkanlık sistemi için "Görüşmeler olumlu bir seyir sürdürüyor. Bilindiği gibi MHP’ye yeni anayasa tasarısını ulaştırdık ama henüz MHP kendi içinde bir değerlendirme yapıp, son noktayı koymuş değil. 330 rakamı aşılacağı anlaşıldığı anda konu hızlı bir şekilde Meclis’e getirilecektir. Ama şu an MHP kesin bir görüş belirtmemiştir." dedi.

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler