AKP'li Mahir Ünal canlı yayında FETÖ'ye karşı ordu bizi uyarmadı dedi: Ama belge öyle demiyor! Her satırında FETÖ var

AKP'li Mahir Ünal canlı yayında FETÖ'ye karşı ordu bizi uyarmadı dedi: Ama belge öyle demiyor! Her satırında FETÖ var
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, konuk olduğu Haber Global’deki "Jülide Ateş’le 40" programında, FETÖ'nün AKP'nin yanında kümelendiğini ama siyasete sızmayı düşünmediğini söyledi. Ünal ayrıca, ordunun 2004 yılında FETÖ ile ilgili değil irtica konusunda uyardığını öne sürdü.

Haber Global’deki "Jülide Ateş’le 40" programına konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Ünal, 15 Temmuz'dan bu tarafa zaman zaman alevlenen FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak açıklamalarında, "Bu yapı siyasetle kurduğu ilişkide siyaseti aşağıların aşağısı olarak görüyor. Siyasete sızmayı hiçbir zaman düşünmediler. Siyasetle kurdukları ilişkide de son derece açık oldular. AK Parti ile kurdukları ilişkide de son derece açık oldular." şeklinde konuştu.

Ünal, 2004 yılındaki MGK toplantısında alınan ancak AKP iktidarının uygulamadığını açıkladığı karara yönelik olarak, "Orduda 2004 yılında biz sizi uyardık diyorlar. Ben de onlara diyorum ki siz bizi FETÖ ile ilgili uyarmadınız, irtica ile ilgili uyardınız." dedi.

Söz konusu MGK toplantısının karar metninde  ise, "Türkiye'deki Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen" konusunun gündeme geldiği belirtilmiş ve yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanmasının uygun görüldüğü yönündeki tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verildiği yer almıştı.

İşte o karar: 

 

belge-01.jpg