AKP’li Mehmet Metiner: “Kürdistan'ı selamlıyoruz”

AKP’li Mehmet Metiner: “Kürdistan'ı selamlıyoruz”
AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan’ın seçimlerden önce, “Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok. Kürdistan Kuzey Irak’tadır” sözlerine ilişkin bir soruya, “Bakın Kürdistan diyorum. Kürdistan hükümeti var, selamlıyoruz” ifadeleriyle cevap verdi.

Rûdaw TV’de yayınlanan bir programa katılan AKP’li Mehmet Metiner, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Metiner, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamaları değerlendirdi. Erdoğan’ın seçimlerden önce “Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok. Kürdistan Kuzey Irak’tadır” şeklindeki değerlendirmelerine ilişkin bir soruya Metiner, “Ben Kürt asıllı değil Kürt’üm. Bakın Kürdistan diyorum. Kürdistan hükümeti var, selamlıyoruz. Barzani bizim kardeşimiz selamlıyoruz. Onunla dostuz, selamlıyoruz” ifadeleriyle cevap verdi.

Metiner’in açıklamasını tamamı şu şekilde:

“HDP’NİN KAZANDIĞI BELEDİYEYİ BAŞKASINA VERMEK DOĞRU DEĞİL”

“Orada eleştirilecek bir durum var. Ama kanunda bir eksiklik varsa bunun ivedilikle düzeltilmesi gerekiyor. Ben de o kanaatteyim. Seçime giren adaylar seçildikten sonra adaylıklarının düşürülmesi kabul edilebilir bir durum değil. Ama ne yazık ki kanunlarımız böyle diyor. Bu yasa değiştirilmediği müddetçe YSK’nin yapabileceği bir şey yok. Doğru olan şudur; bu adaylar seçime giremeyeceklerse bunun kendilerine bildirilmesidir. Seçime giriyor ve kazanıyorlar. Sonra HKK ile ihraç edildikleri söylenerek seçildikleri belediye başkanlıkları ellerinden alınıyorsa bu haklı olarak bir tartışmayı beraberinde getirir. HDP’nin kaybettiği belediyeyi ikinci sıradaki bir partiye vermek kanunun öngördüğü bir şey.

Benim kişisel fikrim bunun demokratik olmadığı yönündedir. Kişisel fikrimi söylüyorum; bir partinin kazandığı belediyeyi başka bir partiye vermek doğru ve vicdani değildir. Bu durumda siz seçimleri yenilersiniz ve tekrar partiler yarışır. Hangi aday kazanırsa ona mazbata verirsiniz. Bu yüzden bu kanuni açıkların, yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inanıyorum.

Keşke seçimlerin yeniden yapılmasına imkan sağlansaydı. Ama kanunlarımız böyle emrediyor. Bunun dışında arkasında bir siyasi neden aramak veya AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın müdahil olduğu bir süreç olarak değerlendirmek bir bühtandır, yalandır.”

“KÜRT ASILLI DEĞİL KÜRT’ÜM”

 Erdoğan’ın seçimlerden önce “Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yok. Kürdistan Kuzey Irak’tadır” şeklindeki değerlendirmelerine ilişkin bir soruya cevap veren Metiner, “Ben Kürt asıllı değil Kürt’üm. Bakın Kürdistan diyorum. Kürdistan hükümeti var, selamlıyoruz. Barzani bizim kardeşimiz selamlıyoruz. Onunla dostuz, selamlıyoruz. Sıkıntı ne? Suriye’de Kürdistan bölgesi yok mu? Suriye’deki Kürtlerin nüfus kağıtları bile yoktu. Ama ben sizin istediğiniz soruya cevap veremem” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler