Mehmet Metiner Camide içki içilmedi diyen müezzini yalancılıkla suçlayıp Orada mıydı dedi

Mehmet Metiner Camide içki içilmedi diyen müezzini yalancılıkla suçlayıp Orada mıydı dedi
TELE1 canlı yayınında açıklamalarda bulunan AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner, Gezi olaylarında “Cami’de içki içildi” iddialarını doğru olduğunu söyleyerek iddiayı yalanlayan cami müezzini için ; “Cumhurbaşkanı dediğinde inanmıyorsun. Müezzinin söylediğini bize karşı kullanmak neyin nesi? Müezzin orada mıydı?” dedi…

AKP eski Milletvekili Mehmet Metiner TELE 1 canlı yayınında Enver Aysever’e konuk oldu.

Gezi süreci ile ilgili yalanlanmasına rağmen iktidar çevrelerince sıklıkla dile getirilen “Cami’de içki içildi” ve “Kabataş’ta başörtülü kadına saldırı” iddialarını savundu.

Mehmet Metiner şunları söyledi:

 “BAĞDAT CADDESİ’NDE BAŞÖRTÜLÜ BİRİNE SALDIRI OLDU”

Karar yazarı Elif Çakır’ın Gezi direnişi sırasında ortaya attığı Kabataş saldırı hakkında da konuşan Mehmet Metiner, “Ben bu olayın mağduru olan kızımızın asla yalan söyleyebileceği kanaatinde değilim. Onun beyanı benim için yeterlidir. Ben kızımızla görüşmedim. Osman Develioğlu ile görüştüm. Yalan söyleyebilecek bir insan değildir. O dönem başörtülü insanlarımıza birtakım çapulcular tarafından nasıl saldırılarda bulunulduğunu biliyorum” dedi.  Metiner ayrıca, “Gezi’de Bağdat Caddesi’nde başörtülü birine saldırı oldu” iddiasında bulundu.

“DEMOKRASİYİ ŞİRK OLARAK GÖREN BİR ANLAYIŞ…”

Programda “Yemyeşil Şeriat, Bembeyaz Demokrasi” isimli kitabı hakkında konuşan Metiner, “Bizim o dönemki İslamcılık anlayışımız demokrasiyi küfür, şirk olarak gören bir anlayıştı. Bir tür Talibanizm… Sonradan demokrasinin aslında siyasal bir aparat olduğunu anladık. Demokrasiyi böyle uyguladıkları için demokrasiyi şirk olarak algıladılar bizim kuşak” açıklamasında bulundu.

“ATATÜRK DÖNEMİNDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Mİ VARDI?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi için Metiner, “Atatürk döneminde İstanbul Sözleşmesi mi vardı? İstanbul Sözleşmesinin karşısındayım ama tamamen değil. Olumladığım, katıldığım pek çok iyi yanları da var ama ben kaldırılması taraftarıyım.” ifadelerini kullandı.

“SÜRTÜK” AÇIKLAMASI: BUNU YAPANLARA HER ŞEY SÖYLENİR

Erdoğan’ın Gezi eylemcileri için kullandığı “sürtük” sözleri için “Bunu yapanlara her şey söylenir” diyen Metiner, camide içki içildiği iddialarını tekrarlayarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı dediğinde inanmıyorsun. Müezzinin söylediğini bize karşı kullanmak neyin nesi? Müezzin orada mıydı?”

“YANDAŞ BENİM GİBİ OLMALI”

Enver Aysever’in “Tam olarak yandaş  nasıl olmalı?” sorusuna Metiner, “Benim gibi olmalıdır” yanıtını verdi.

İlgili Haberler