AKP'li Mustafa Demir: "Samsun'da Atatürk Kültür Merkezi'ni yıkacağız"

AKP'li Mustafa Demir: "Samsun'da Atatürk Kültür Merkezi'ni yıkacağız"
Samsun’un AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) yıkacaklarını ve yerine fuar yapacaklarını söyledi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde 2001 yılında açılan AKM’de 2008 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Samsun Opera ve Balesi de hizmet vermeye başladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan 6 merkezden birisi olan Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde bugüne kadar çok sayıda opera ve bale gösterileri, müzikaller ve çocuk oyunları sergilenirken, bir çok toplantıya da ev sahipliği yaptı.

FUAR YAPILACAK

31 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Demir, bir yerel internet haber sitesine kent için hazırlanan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Seçim vaatlerinden biri olan Samsun fuarını da hayata geçireceğini söyleyen Başkan Demir, “Geçmiş yıllarda Samsun Fuarı, kent ticareti ve cazibesi ile ilgili önemli bir merkezdi. Ancak Samsun Fuarı yine geçmiş yıllarda kapatılarak, Samsun’un tarihinde anılarda kalan bir yer oldu. Fuar için çalışmalar sürüyor. Atatürk Kültür Merkezi yıkılacak ve o bölgede Samsun Fuarı projesi hayata geçireceğiz” dedi.

Başkan Demir, açıklamasında Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin gösterilerini nerede yapacağı konusunda bilgi herhangi bir bilgi vermedi.