AKP'li Özdağ'dan 'darbe' iddialarına cevap

AKP'li Özdağ'dan 'darbe' iddialarına cevap
AKP Manisa Milletvekili Özdağ, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "FETÖ'cüler, yeni darbe tarihi olarak '15 Haziran'ı konuşuyor" iddiasını değerlendirdi.

Bugünkü şartlarda Fetullahçıların darbe yapma imkanı kalmadığını" vurgulayan AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, askeri darbe ihtimaline ise kapıyı açık bırakarak "Ordu gelir müdahale eder. Onu anlarım bugünkü şartlarda Fetullahçıların bir darbe yapma imkanı kalmamıştır” dedi.

T24'ün haberine göre devletin, 'FETÖ' konusunda teyakkuz halinde olduğunu belirten Özdağ, "Genelkurmay da tam anlamıyla temizlenmediği söyleniyor" şeklindeki soruya, "Bütün hepsinin Whatsapp yazışmaları, telefon görüşmeleri, bylockları, bunlar belirleniyor şimdi, ben zannetmiyorum, aşağıda olan insanlar vardır belki onlar da zaman içinde tasfiye edilirler" yanıtı verdi.

Özdağ’ın "15 Haziran darbesi" iddialarına ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"TÜRKİYE’DE BİR CEMAAT DARBE YAPAMAZ"

Türkiye’de bir cemaat darbe yapamaz mümkün değil, böyle bir örgüt darbe yapamaz. Türkiye’de bir darbe yapılma ihtimali var mıdır? Vardır; nasıl darbe olur, Türkiye’de çok olağanüstü şartlar oluşur, bir iç savaş çıkar. Ordu gelir, müdahale eder. Onu anlarım ama bugünkü şartlarda Fetullahçıların bir darbe yapma imkanı kalmamıştır. Kendi elemanlarına moral vermek adına bunlar uzun yıllar cezaevinde yatacaklar darbe yapanlar, en azından itirafları önlemek adına, mensuplarını kandırma, ideolojilerinden deli gömleklerini giydikleri için üzerinden çıkaramıyorlar, çıkarmaları tavsiye ederiz. Bir an önce bıraksınlar Fetullah Gülen’in konuşmalarına inanmayı bıraksınlar artık, adam sapkın bir görüşü sahiptir,  kötü adamdır, darbecidir.

"KİMİ ASKERİ ŞÛRADA, KİMİ YARGIDA TEMİZLENİR"

(Genelkurmay’da tam anlamıyla temizlenmedi) Bütün hepsinin, Whatsapp yazışmaları, telefon görüşmeleri, Bylockları, bunlar belirleniyor şimdi. Ben zannetmiyorum, aşağıda olan insanlar vardır, belki onlar da zaman içinde tasfiye edilirler. Kimi askeri şura da kimileri Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) değerlendirilir yargıda ve disiplin soruşturması yoluyla temizlenir. Devlet bu konuda teyakkuz halinde, çok dikkatli çalışıyor devlet. Dikkat edeceğimiz husus, hukuktan ayrılmadan bu işi yapmak. Hukuk devleti olduğumuzu bütün dünyaya ispat etmemiz lazım.

"BAŞKA BİR FETULLAH GETİRMEK ADINA YAPILABİLİR"

(15  Haziran'da darbe iddiaları) FETÖ ile yapılan zaman zaman yanlışlar var bu cemaat saikiyle buraya girenlerden içeriye alınanlar var, bunların en azından seslerini kesmek adına yapılıyor gibi geliyor ya da birileri daha çok alan kendilerine daha çok alan açmak için yapıyor olabilir çünkü Bir FETÖ gidip başka bir FETÖ gelmemesi lazım. Başka Bir Fetullah getirmek adına yapabilirler. Türkiye’de cemaatler olsun ama cemaatler siyaseti terbiye ve tedip etmeye kalkmasınlar. Devletin imkanlarıyla beslenip daha sonra tedip etmeye kalkmasınlar.

İlgili Haberler