AKP'li Özdağ'dan flaş iddia: "Sarıkoca yalan söylüyor"

AKP'li Özdağ'dan flaş iddia: "Sarıkoca yalan söylüyor"
FETÖ'nün kilit isimlerinden Öksüz'ün serbest bırakılmasına ilişkin süren davada, Öksüz'le gözaltındayken görüştüğü iddia edilen Başbakanlık Müşaviri Sarıkoca görüşmeyi yalanlamıştı. AKP Manisa Milletvekili Özdağ, Sarıkoca'nın yalan söylediğini savundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ'nün darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri Başbakanlık müşaviri 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede Başbakanlık Müşaviri olarak görev yapan Ali İhsan Sarıkoca’nın Adil Öksüz’ü gözaltındayken ziyaret ettiği öne sürülmüştü.

Sarıkoca, "Ben darbe gecesi saat 03:00'ten sonra Kahramankazan İlçesindeydim. İlçe Belediye Başkanlı ile beraber darbeye karşı ne yapabiliriz ve sürekli bununla ilgili çalışmalar yapıyorduk" diyerek bu iddiaları yalanlamıştı.

Medya Ege'nin haberine göre, AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Sarıkoca'nın yalan söylediğine iddia ederek "Savcıları göreve davet ediyorum" dedi.

"Sarıkoca kendisiyle ilgili iddialara neden kaçamak cevaplar veriyor, neden gerçekleri söylemekten kaçınıyor ve yalan söylüyor, iddialar şayet doğruysa Adil Öksüz’le görüşmüşse Öksüz’le olan bağı nedir? Tüm bunlar aydınlatılmalıdır” diyen Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"SAVCILARI GÖREVE DAVET EDİYORUM"

“Ali İhsan Karakoca kendisiyle ilgili iddialara, ‘O gece Adil Öksüz’ün yanında değildim. O gece Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’le beraber darbecilere karşıydım’ diyor. Bu sözleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Çünkü darbenin başladığı 15 Temmuz saat 21.00’dan 16 Temmuz sabah 07.00’a kadar Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk Kazan’da değildi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün 16 Temmuz saat 07.00 civarında Kazan’a Antalya’dan geldiğini tespit ettiklerini öne süren Özdağ, “Kendisini darbe komisyonuna davet ettiğimizde de sanki oradaymış gibi açıklama yapınca kendisini uyararak, “Burada değildiniz, Antalya’daydınız. 16 Temmuz sabahı 07.00 civarlarında Ankara Kazan’a geldiniz. Doğruyu söyleyiniz, arkadaşlarımı yönlendirdim, arkadaşlarımız müdahale etti diyebilirsiniz’ demiştik. İşin özü Başbakan Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca’da, Kazan Belediye Başkanı’da yalan söylüyordu.  Ondan sonra ifadelerini düzelttirmiştik. Ancak Sarıkoca’nın son açıklamalarında yine ‘Belediye Başkanı Lokman Ertük’le beraberdim’ demesinden sonra Savcıları göreve davet ediyorum. Şahıs yalan söylemektedir ve iftira atmaktadır. Aynı zamanda bir şekilde kendisini korumuş ve saklamış oluyor” diye konuştu.

İlgili Haberler