AKP'li Özlem Zengin geri adım attı, ancak yeni açıklaması kadınları daha da kızdırdı

AKP'li Özlem Zengin geri adım attı, ancak yeni açıklaması kadınları daha da kızdırdı
"AKP'den önce Türkiye'de 'kadın' kelimesinin adı yoktu" diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, tepkiler üzerine geri adım attı. Zengin, "Sözlerim çarpıtıldı. Mesela önceden önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, gelen yoğun tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı.

Zengin, TBMM Genel Kurulu'nda tartışma yaratan sözlerinin çarpıtıldığını belirterek şöyle konuştu:

"BENİM KASTETTİĞİM O DEĞİLDİ"

"Ben dedim ki, 'AKP iktidara gelene kadar, 'kadın' kelimesinin adı yoktu' dedim bu 'kadının adı yoktu'ya döndü. Benim aslında kastettiğim kadın kelimesini sadece kullanmak değil, kadın asli unsur haline geldi. Genel Kurul’da bu bir tartışmaya vesile olmadı. Ben konuşmamı Twitter hesabına koyduktan sonra buradan yola çıkarak inanılmaz bir şahsımda bir değerlendirme kampanyası başlatıldı."

Sosyal medyada "Seçme seçilme hakkı vardı, İçişleri Bakanı vardı, kadın başbakan vardı" gibi eleştirilerin yapıldığını, eleştirinin ötesine geçen saldırıların olduğunu öne süren Özlem Zengin, şöyle devam etti:

"ÖNEMLİ İSİMLERİN EŞİ OLAMIYORDUNUZ"

"Evet kadın vardı, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediğim şey elbette bu değildi. Bunlar vardı; ama Türkiye’de kadınların yüzde 70'i de yoktu, hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Önemli bazı isimlerin eşi bile olamıyordunuz. Şimdi böyle baktığınız zaman inanılmaz bir mağduriyet vardı. Kim geçirdi bu mağduriyetleri, AK Parti iktidarı geçirdi."

İlgili Haberler