AKP'li Ünal'dan ilginç seçmen açıklaması

AKP'li Ünal'dan ilginç seçmen açıklaması
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı canlı yayında AKP'li seçmenin küskün olmadığını savunurken, "Bazı ihtiyaçları karşılanmadığı için tepkisellik var" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal, Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Daha önce partisine oy veren seçmenin yüzde 70'inin yine AKP'ye oy verdiğini savunan Ünal, "AK Parti seçmeninde küskünlük yok, bazı ihtiyaçları karşılanmadığı için tepkisellik var" şeklinde konuştu.

Ünal'ın açıklamalarından dikkat çeken o bölüm şöyle:

"Eğer talepleri olan seçmen, talepler sınırsız, kaynaklar sınırlıdır. Burada talepleri gerçekleşmeyen, ben de siyasetçiyim birçok taleplerle karşılaşıyorum. Bana da küsen insanlar var. Ya da ekonomik dünyanın yaşandığı Türkiye'ye yansımalarından kaynaklanan bazı sorunların vatandaşın cebine yansımasıyla birlikte vatandaşın tepkiselliğinden bahsedebilir miyiz? Her ülkede, örneğin Fransa'da sarı yeleklilerde gibi, isteklerinin karşılanmasından ötürü protestolarla karşılaşıyoruz. Bu dünyanın her yerinde olağan bir şey. Küskünlük dediğimiz şey seçmenin tepkiselliğidir."

"Elimizde AK Parti'nin küskünü olduğunu söyleyen anlamlı bir veri yok. Ama şöyle bir veri var. 2002'den bugüne kadar AK Parti'ye bir kere olsun oy vermiş yaklaşık yüzde 70'lik seçmen var. Bir döneminde, hayatının bir döneminde, çünkü 17 yıldan beri iktidardayız, bir seçimde bir sebepten dolayı AK Parti'yi tercih etmiş ve bir kere olsun AK Parti'ye oy vermiş olan yüzde 70'lik seçmen kitlesi var."