AKP'li Üsküdar Belediyesi Validebağ Korusu'na girdi

AKP'li Üsküdar Belediyesi Validebağ Korusu'na girdi
İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük doğal yeşil alanlarından Validebağ Korusu'na sabahın erken saatlerinde AKP'li Üsküdar Belediyesi iş makineleri ile girdi.

AKP’li Üsküdar Belediyesi doğal sit alanı olan Validebağ Korusu''na sabahın erken saatlerinde iş makineleriyle girdi. Belediye çalışanları bölgeye moloz ve kum dökmeye çalışırken mahalle halkı ise ayağa kalktı.

DİRENİŞE GEÇTİLER

Mahalle halkının belediye ekiplerine karşı tepki göstermesi ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası başlanamayan projeye, bu saat erken saatlerde kepçe ve kamyonlarla baskın düzenlendi. 

"Validebağ''da şafak operasyonu" denerek yapılan paylaşımda, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen''e tepki gösterildi.

NE OLMUŞTU?

Validebağ Korusu 1999’da “doğal SİT alanı” olarak tescillendi. Daha sonra Koru için 2018’de “Millet Bahçesi projesi” hazırlandı. Proje halkın duruma tepki göstermesiyle hayata geçirilemedi. Üsküdar Belediyesi Meclisi Mart 2020’de, “olağanüstü” gündemle toplandı ve mülkiyeti Hazine’ye ait olan korunun 261 bin metrekarelik bölümünü bakım ve onarım gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi’ne tahsis etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Nisan’da Üsküdar’ı ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından Validebağ Korusu’nda Üsküdar Belediyesi’yle “Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi”ni hayata geçireceklerini duyurdu. Bunu duyan mahalle sakinleri ise koruda nöbete başladı.

 

İlgili Haberler