AKP’li vekil, yerel seçimleri 31 Mart Vakası’na benzetti

AKP’li vekil, yerel seçimleri 31 Mart Vakası’na benzetti
AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı sosyal medya hesabından yaptğı paylaşımda yerel seçimleri 31 Mar Vakası’na benzetti.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yerel seçimleri 31 Mart Vakası’na benzetti. Çamlı, yaptığı paylaşımda “31 Mart (1909) vakasıyla Sultan Hamid'i alaşağı edip koskoca #Osmanlı'yı gâvura peşkeş çekenlerin torunlarını, şimdi, tam 100 sene sonra, 2019 yılında, 2. 31 Mart vakasıyla (seçimde) tarihin çöplüğüne atacağız! O zamanda, İslamı, solcu, Türkçü,Kürtçü vs. görünümlüydüler, şimdi de!” ifadelerini kullandı.

hamdi1.png

AYNI PAYLAŞIMI TEKRARLADI

Çamlı, 2 gün önce yaptığı bu paylaşımı alıntılayarak yaptığı paylaşımda ise, “31 Mart 1909'dan aldığımız acı dersle 31 Mart 2019'da gaflete düşmeyip zamanın Hamid'i Resicumhur'umuza ve geleceğimize sahip çıkacağız! ” dedi.

Çamlı’nın yaptığı paylaşımlar sosyal medyada tepki çekti.

ahmet-hamdi.png

31 MART VAKASI NEDİR?

II. Meşrutiyet'in ilanından sonra İstanbul'da yönetime karşı yapılmış büyük bir ayaklanmadır. Rumî Takvim'e göre 31 Mart 1325'te (13 Nisan 1909) başladığı için bu adla anılmıştır. Ayaklanma 13 gün sürmüştür. Askeri bir isyan olarak ortaya çıkmasına rağmen isyana dahil olan softaların propagandaları sonucu sonradan dini bir hal almıştır. Bu olayın planlı ve bilinçli bir hareket olup olmadığı kesinlik kazanmamıştır. İsyanın ilk günü hükümet istifa etmiş, isyancı askerler yedi gün süre ile İstanbul'a hakim olmuştur.

İlgili Haberler