AKP’li vekilin "Türkçe düşün Türkçe konuş" rahatsızlığı

AKP’li vekilin "Türkçe düşün Türkçe konuş" rahatsızlığı
İYİ Partili Ümit Dikbayır, Meclis Genel Kurulu’nda konuşmasını "Türkçe düşünüp, Türkçe konuşabilmek gerekir” sözleriyle sonlandırdı. Dikbayır'ın bu sözlerine tepki gösteren AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Ne anlama geliyor bilemiyorum" ifadelerini kullandı.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, bütçe görüşmeleri kapsamında partisi adına söz alan ve konuşmasını iktidarın Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne sessiz kalmasını eleştirerek “Müslümanlar arasında ayrım yapan, bu kadar kutsal bir mevzuyu bile Çin’le alacak-verecek hesabına kurban eden AK Parti Hükûmetini ayıplıyor ve kınıyorum. Millî sıfatı taşıyan bir Bakanlığın bütçesini hazırlamak için de konuşmak için de işi doğru yapabilmek için de Türkçe düşünüp, Türkçe konuşabilmek gerekir” ifadeleriyle sonlandıran İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a tepki gösterdi.

NE ANLAMA GELİYOR BİLEMİYORUM

Dikbayır’ın “Türkçe düşünüp, Türkçe konuşabilmek gerekir” sözlerini, “Ne anlama geliyor bilemiyorum” diyerek hedef alan Zengin, şöyle konuştu:

“Bazen şöyle şeyler duyarız; mükemmel İngilizce, Fransızca konuşurum. Ben bunların Türkçe konuştuklarını dinliyorum çok özel bir şey göremiyorum. İngilizce söylese ne olacak, Fransızca söylese ne olacak? Hangi dilde düşündüğünüzün önemi yok. Asıl mesele sizin düşüncenizin yerli olup olmamasıyla alakalı. Bu Meclis’teki herkes Türkçe konuşuyor ve kendini hayatta biriktirdiği her türlü kavramla ifade etmeye çalışıyor. Bunları söylerken, bilemiyorum yani ben şaşırdığımı söylemek istiyorum.”