AKP'li vekiller: "Berat Albayrak AK Parti'yi bitirecek"

AKP'li vekiller: "Berat Albayrak AK Parti'yi bitirecek"
AKP'li bazı milletvekili ve yöneticilerin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için "AK Parti'nin sonunu hazırlıyor. Parti bitecekse damat yüzünden bitecek" dedikleri öne sürüldü.

Abdullah Gül'ün desteklediği Ali Babacan'ın ve Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni partilerin AKP tabanına yapacağı etki tartışılırken, iktidar partisinde de huzursuzluk hakim.1

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; AKP’li bazı milletvekillerinin ve yöneticilerinin eleştiri oklarının hedefinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak var.

AKP'li isimlerin “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesi yaptıkları iddia edildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni partilere kaymaları önlemesi için somut tedbirler alması bekleniyor.

Parti yöneticileri, çözülmesi gereken sorunları “seçmenin partiye duyduğu güvenin kaybedilmesi, adam ve akraba kayırmacılığı, parti içindeki ekipleşme ve gruplaşmalar, parti ve teşkilatlardaki dağınıklık” olarak sıralıyor.

Parti içindeki ekipleşme ve gruplaşma sorununun kaynağında ise Erdoğan’ın damadı Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın olduğu dile getiriliyor.

Parti içinde yüksek sesle dile getirilemese de bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri, “Partiyi bitirirse damat bitirecek” değerlendirmesini yapıyor.