AKP'li vekiller en çok TEOG'tan şikayetçi!

AKP'li vekiller en çok TEOG'tan şikayetçi!
AKP'nin gelenek haline gelen Afyon kampında Başbakan Binali Yıldırım AKP'li vekillerin sorularını yanıtladı.

AKP kampının basına kapalı bölümünde Başbakan Binali Yıldırım ile bakanlar, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Yaklaşık 35 milletvekilinin söz aldığı bu bölümde, 10'un üzerinde milletvekili kaldırılacağı açıklanan TEOG'u gündeme getirdi. Vekiller, TEOG'un yerine gelecek sistemin netleşmemesinin endişeye yol açtığını kaydederken, "Geçiş süreci olabilirdi" önerisinde bulundu. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni sistemin kısa sürede açıklanacağını ifade ederek, milletvekilleriyle bu konuda bilgilendirme toplantısı yapabileceklerini söyledi.

Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın aktardığına göre kampta diğer bir konu da tarım politikaları oldu. Vekiller, CHP'nin mitinglerle gündeme getirdiği fındık ve üzümdeki sıkıntıları aktararak, tarım üzerine değerlendirmelerde bulundu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın fındıkta verilen fiyatın yeterli olduğunu söylediği kaydedildi.

BÜROKRASİ ŞİKAYETİ

Toplantıda bazı milletvekilleri, bürokratlara ulaşamamaktan, illerinin sorunlarını anlatamamaktan sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "İlimizdeki çözülmesi gereken sorunlarla ilgili olarak bürokratları arıyoruz, ulaşamıyoruz. Her konuda bakanlara gitmek ne kadar doğru. Bürokrasi siyasetin üzerinde olmamalı" değerlendirmesi yaptı.

İlgili Haberler