AKP'li Yücel Yılmaz, belediyeyi borç batağına sürükledi! Kamu mülklerini satışa çıkardı

AKP'li Yücel Yılmaz, belediyeyi borç batağına sürükledi! Kamu mülklerini satışa çıkardı
AKP'li Yücel Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kamu kaynaklarını boş yere harcadığı için borç batağına girdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kendisine kaynak yaratabilmek için elindeki mülkleri satmaya başladı.

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kamu kaynaklarının kötü kıllanması nedeniyle borç batağına saplandı.

YÜCEL YILMAZ TEMSİL VE AĞIRLAMAYA 51 MİLYON HARCADI

TV100''DEN Ercan Öztürk''ün haberine göre; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi''nin 2019 ve 2020 yıllarında temsili ağırlamaya 51 milyon harcaması tartışma yaratmıştı. Temsili ağırlamaya harcanan rakam İstanbul''un 6, Ankara''nın ise 11 katıydı. 

Yücel Yılmaz’ın göreve gelmesiyle birlikte belediyenin borcu bir milyar Türk Lirasının  üzerine çıktı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi en borçlu belediyelerden biri oldu.

KAYNAK YARATMAK İÇİN KAMU KAYNAKLARINI HAREKETE GEÇİRDİ

Çalışanlarına maaş ödemekte zorlanmaya başlayan Yücel Yılmaz, belediyeye kaynak yaratmak için kamu kaynaklarını harekete geçirdi.

Belediye ilk olarak 13 Ocak tarihinde mülkiyeti kendilerine ait olar işyerlerini kiraya vermek için ihale düzenledi. Belediyenin kendisine kaynak yaratabilmek için Büyükçeşme Mahallesi’nde bulunan 8 bin 272 metrekarelik turizm alanının ihalesi  26 ocak tarihinde yapılacak.

Ticaret, konut ve turizm alanı olan bu arazi için belirlenen muammen bedel 49 milyon lira. Ancak ihale sırasında bu rakamın 100 milyonu bulması bekleniyor. Aynı tarihte Bandırma Edincik’te 876 metrekare arsa üzerinde bulunan binanın satışı gerçekleşecek. Hamam ve pasaj ve iş yerlerinin de bulunduğu bu mülk için belirlenen muammen bedel ise  3 milyon lira. 4 kat ticaret imarı olan bu mülke çok sayıda yatırımcının ilgi gösterdiği öğrenildi.

YÜCEL YILMAZ BELEDİYENİN MÜLKLERİNİ SATIYOR

Temsili ağırlama, tanıtım ve anket çalışmaları gibi gereksiz harcamalarla borç batağına giren belediyenin bu yükten kurtulmak için elindeki başka mülkleri de satacağı belirtiliyor.

Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu yöntemle iki yıldır mülklerini bir bir satarak belediyeye geçici olarak kaynak yaratıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin de geçtiğimiz yıl yücel yılmaz’ın borçlarından kurtulmak için  arsa satışı yaptığını dile getirmişti.

İlgili Haberler