AKP'lilerin 'kadına şiddet' duyarsızlığı!

AKP'lilerin 'kadına şiddet' duyarsızlığı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'kadına şiddet' tartışması yaşandı. Toplantıda 'şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve farkındalık yaratmak için İzmir Barosu ile ortak hizmet protokolü imzalanması' konusu AKP'li ve CHP'li üyelerini karşı karşıya getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kasım ayı son birleşimini, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu yönetti.

AKP'DEN İTİRAZ
 

Toplantıda 'şiddet mağduru kadınlara yönelik güçlendirme ve farkındalık yaratmak için İzmir Barosu ile ortak hizmet protokolü imzalanması' konusu, bir süre meclis üyeleri arasında tartışıldı. CHP’nin önergeyi Plan Bütçe, Hukuk ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği komisyonlarına gönderilmesini önerisine AKP’den itiraz geldi.

"NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR KOMİSYON"

AKP'li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, önergenin ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonuna gönderilmesini istemediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Ne olduğu belli olmayan bir komisyon. Türkiye Büyük Millet Meclisinde de kadın erkek eşitliği komisyonu olarak yer alıyor. Burada erkeğe mi kadına mı şiddet belli değil! Böyle bir komisyonu biz AKP Grubu olarak, başkanımız söyleyecektir, ben şahsen yok hükmünde görüyorum.”

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Bu sözlerin ardından karar oylamaya sunuldu. CHP'li meclis üyeleri, önergenin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'na da gönderilmesi için kabul oyu verirken, AKP'li üyeler ise kararı reddetti. Karar, oy çokluğu ile kabul edildi.