AKP-MHP kumpası ve CHP'deki istifalar

Siyasetin gözü kör olsun. Mertlik, ahde vefa, kadirşinaslık yoktur, ihanet, döneklik, menfaat vardır. Aynı partide olsanız dahi siyasette kimin dost kimin düşman olduğunu anlayamazsınız.

En değer verdiğiniz kişi dahi sizi fırsat bulduğunda arkadan hançerler…

Parti değiştirme, yeni parti kurma konusunda benim katı kurallarım yoktur.

Ben hareketin etik olup olmadığına bakarım.

AKP''den başlayayım;

Ahmet Davutoğlu;

Başbakanlığı ve Genel Başkanlığı sırasında Kasım 2015 seçiminde Recep Tayyip Erdoğan''ı kıskandıracak şekilde AKP''yi rekor oy ile 1. Parti yaptı.

Tam 2 yıl boyunca defalarca liderine raporlar gönderen, AKP içindeki sorunları ve AKP iktidarının hatalarını anlatan Ahmet Davutoğlu "Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali AKP''den ihraç edilmek istendi ama onuru ile istifa etti.

Gelecek partisini kurdu, seçime girme hakkı için yasal şartları tamamladı.

Ali Babacan;

AKP''nin kurucusu olarak 2002-2015 yılları arasında 13 yıl Türkiye Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı yaptı.

Türkiye''nin Avrupa Birliği''ne tam üyeliği konusunda görüşmelerin yürütüldüğü makam olan baş müzakerecilik görevinde başarılı oldu.

2015''den sonra parti içinde yanlış ekonomi politikalarını eleştirdi, doğru yolu gösterdi ama umursanmadı ve dışlandı.

2018 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimleri için milletvekili adaylık başvurusu yapmadı ve istifa ederek AKP ayrıldı.

Demokrasi ve Atılım Partisini kurdu, seçime girme hakkı için yasal şartları tamamladı.

Yorumum şudur:

Davutoğlu da Babacan da siyaseten haklıdır…

***

Değerli okurlarım,

MHP ile sürdürelim;

Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP''nin oy kaybederek mecliste temsil edilen 4. parti olması üzerine "Genel Başkan Adayı" olduklarını vurgulayan Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan "seçimli kurultay" talebinde bulundular.

MHP tüzüğünü değiştirmek için delegelerden yeterli imzayı toplayarak olağanüstü kurultayda değişikliği yaptılar ve Akşener Bahçeli''ye karşı adaylığını açıkladı.

AKP ve MHP kumpası ile Akşener''e karşı siyasi yargı kararları alınarak MHP''nin seçimli olağanüstü kurultayı engellendi.

Devlet Bahçeli Erdoğan desteği ile koltuğunu korudu ve ona "Tek Adam Rejimi" hediye etti.

Akşener ve arkadaşları 25 Ekim 2017''de İYİ partiyi kurdular ve ilk seçimde yüzde 10 barajını aşarak Meclis''te grup kurdular.

Akşener ve arkadaşları siyaseten haklıdır…

***

Değerli okurlarım,

CHP ile noktalayalım;

2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce''yi CHP adayı yapan Kemal Kılıçdaroğlu''dur.

İYİ Parti''nin seçim dışında kalması için Yandaş Seçim Kurulunun (YSK) siyasi kumpasını 2018''de bozan Kılıçdaroğlu''dur.

Millet İttifakı ile CHP - İYİ Parti - Saadet Partisi - Demokrat Parti''yi bir araya getiren de Kılıçdaroğlu''dur.

Mart 2019 yerel seçiminde 25 yıllık AKP saltanatını hezimete uğratan ve milletin yüzde 54''üne CHP''li belediyelerin hizmet götürmesini başaran da Kılıçdaroğlu''dur.

Erdoğan ile Bahçeli''nin ağır küfür ve hakaretlerine maruz kalan, Çubuk''ta profesyonel provokatörler tarafından linç edilmek istenen de Kılıçdaroğlu''dur.

Kılıçdaroğlu''na, "Bir daha karşında aday olmayacağım" diyen Muharrem İnce "Yenilen pehlivan güreşe doymaz" diyerek 2023''de de CHP''den cumhurbaşkanı adayı olmak istedi.

Kılıçdaroğlu''nun, "Paydaşlarımızla konuşarak aday stratejimizi belirleyecek sonra adayımızı açıklayacağız" demesine rağmen İnce CHP''ye ve Kılıçdaroğlu''na karşı bayrak açtı

İnce''nin yeni parti kuracağı anlaşılınca CHP''den 3 milletvekili istifa ederek Kılıçdaroğlu''nun verdiği "Demokrasi ve güçlendirilmiş parlamenter rejim" mücadelesini baltaladılar.

* CHP''yi parçalamak ne işe yarar?

- Erdoğan ve Bahçeli''ye yarar,

- Tek Adam Rejiminin devamına yarar,

- Millet İttifakı''nın zayıflamasına yarar,

- Cumhur İttifakı''nın güçlenmesine yarar,

- Erdoğan''ın bir kez daha seçilmesine çok yarar…

Bilin ki bu parçalanmanın baş mimarları Saray''ın kripto CHP''lileridir…

* İnce ve arkadaşları siyaseten haksızdır…

Yazarın Diğer Yazıları