AKP'nin 17 yıllık özelleştirme siyasetini tek cümlede özetledi!

AKP'nin 17 yıllık özelleştirme siyasetini tek cümlede özetledi!
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, AKP’nin 17 yılda gerçekleştirdiği özelleştirme ve taşınmaz satışını tek cümlede özetledi. Ermut, “Ekonominin liberalleştirilmesi bizim için çok önemli ve birinci önceliğimiz.” dedi.

AKP, 17 yıllık iktidarında, Türkiye’nin en büyük fabrikalarını, enerji üretim ve dağıtım tesislerini, arsalarını, otellerini ve limanlarını özel sektöre devretti.

Göreve geldiği 2002 yılından itibaren on binlerce taşınmazın, yüz binlerce tarım ve orman arazisinin satışını gerçekleştiren AKP hükümeti, 2019 yılı itibariyle 17 yıllık iktidarında 62 milyar dolarlık özelleştirme yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, AKP’nin özelleştirme siyasetini tek cümlede özetlediği konuşmasını Globalturk Capital ile EMPEA iş birliğiyle düzenlenen "Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları" 4'üncü yıllık toplantısında gerçekleştirdi.

ABD, Avrupa, Çin ve Orta Doğu'dan dünyanın en büyük yatırım fonlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ermut, Türkiye'nin dünyada yatırım ortamı açısından en reformist ülke olduğunu iddia etti.

“EKONOMİNİN LİBERALLEŞTİRİLMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

Ermut, yabancı yatırımların dünyada azaldığını Türkiye'de ise arttığını ileri sürerek, "Ekonominin liberalleştirilmesi bizim için çok önemli ve birinci önceliğimiz. Türkiye coğrafik olarak da çok elverişli bir konumda. 4 saatlik uçuşla, 1,6 milyar insana ve 25 trilyon dolarlık yatırım potansiyeline ulaşmanız mümkün. Buna bir de Türk Hava Yolları’nın başarılarını eklemek gerekir. Bu da yatırım fonları için büyük bir avantaj demek." ifadelerini kullandı.