AKP'nin 23 Haziran planında Erdoğan yok mu?

AKP'nin 23 Haziran planında Erdoğan yok mu?
YSK'nın İstanbul kararının ardından partiler seçim çalışmalarına yoğunlaşırken, AKP'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın biraz daha geri plana çekileceği iddia edildi.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerin yenilenmesine karar verirken, partilerin kamp kurduğu İstanbul'da siyasi hareketlilik zirveye çıktı.

31 Mart seçimlerinde büyükşehirleri kaybederek büyük yara alan AKP'de ise taktik değişikliğine gidildiği iddia edildi.

Seçim süresince sert üslubuyla ön plana çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde daha geri planda kalacağı seçim kampanyasının AKP'nin adayı Binali Yıldırım üzerine yoğunlaştırılacağı iddia edildi.

Duvar'da yer alan habere göre AKP, 31 Mart seçimlerinde İstanbul teşkilatı ile aday arasındaki kopukluğun bu seçimde yaşanmasına izin vermeyecek. AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ı merkezine alan yeni kampanyanın bu şekilde devam edeceği Erdoğan’ın daha geri planda olacağı ifade ediliyor. Üslup ve söylemin bir önceki seçime göre yumuşayacağı ifade edilen kampanyada çok fazla miting de planlanmıyor. Sosyal medya mecralarının etkin kullanılacağı çalışmada seçmenle yakın temas sağlayacak program ve etkinliklerin öne çıkması bekleniyor.