AKP'nin Anket Firması ORC'den Bahçeli'ye Destek

AKP'nin Anket Firması ORC'den Bahçeli'ye Destek
Yargıtay'ın MHP'deki kongre kararını onamasından sonra sessizliğe gömülen anket firmaları hareket geçmeye başladı. AKP fanatikliğiyle bilinen ve her seçimde MHP'yi baraj altı gösteren ORC firması, Bahçeli'ye desteğin %60 olduğunu iddia etti.

Hükümete yakınlığıyla bilinen ORC firması, araştırma yöntemleri ve sonuçlarının nasıl analiz edildiği bilinmeyen anketler yayınlamaya başladı. Birçok yandaş internet haber sitesinde aynı anda haber olan anket sonuçlarına göre MHP'lilerin %60'ı Bahçeli'yi destekliyor.

Yaklaşan kongre öncesinde "algı operasyonu" olarak yorumlanan anketin sosyal medyada alay konusu oldu. ORC firmasının sahibi Mehmet Murat Pösteki ise kişisel twitter hesabındaki AKP'ye verdiği açık destekle biliniyor.

Aynı firma seçimlerden önce MHP'yi baraj altı gösterip, geçtiğimiz yıllarda yayınladığı anketlerle Bahçeli'nin "en başarısız lider" olduğunu açıklamışlardı. 2014 yılının 14-25 Ekim tarihlerini kapsayan anketine göre, en başarısız liderin Bahçeli olduğu açıklanmıştı. ORC'ye göre Bahçeli'yi istemeyenlerin oranı %73'tü...