AKP'nin anketinde Berat Albayrak şoku!

AKP'nin anketinde Berat Albayrak şoku!
AKP yönetiminin yaptırdığı geniş kapsamlı bir ankette kabine ile ilgili ortaya çıkan sonuç şok etkisi yarattı. Ankete göre, halk kabinede en çok Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın değişmesini istiyor.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP yönetiminin yaptırdığı ve bir çok başlığın yer aldığı geniş kapsamlı ankette Berat Albayrak şoku yaşandı. Ankete göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın tanınırlık oranının yüksek bir oranda olduğu görülürken, ortaya çıkan sonuçlar, kabinede en çok değişmesi istenilen  bakanın da Berat Albayrak olduğunu ortaya koydu.

Çarpıcı sonuçların yer aldığı anket,  Albayrak'ın olası bir kabine revizyonunda koltuğunu korumasına karşılık diğer bakanların değişmesinin başta AKP seçmeni olmak üzere kamuoyu için çok fazla önem taşımayacağını yansıttı. Anket sonuçlarının, ekonominin bir türlü rayına oturtulamamasının yanında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadının bakan olmasının da etik bulunmadığı için Albayrak'ın en çok değişmesi istenen bakan olduğunu gösterdiği öğrenildi. 

Toplumun olası bir kabine değişikliğinden en büyük beklentisinin Berat Albayrak'ın değişmesi olduğunu ortaya koyması, AKP'de yaşanan bir başka tartışmayı da akıllara getirdi.

Bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Türkiye İçin Değişim Başlıyor” sloganıyla gerçekleştirdiği il ziyaretlerinin AKP'de rahatsızlık uyandırdığı ortaya çıkmış ve parti içerisinde bazı çevreler, Albayrak'ın Erdoğan sonrasında "lider" olmak için kendi tanıtımını ve reklamını yaptığını öne sürmüştü.