AKP'nin bavulları sosyal medyayı salladı

AKP'nin bavulları sosyal medyayı salladı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’da seçimin iptali ve yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz dilekçesini YSK’ya sundu. Yavuz’un YSK’ya 3 bavul dosya ile gelmesi sosyal medyada gündem oldu.

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçimin iptali ve yenilenmesi talebini içeren olağanüstü itiraz dilekçesini vermek üzere bugün YSK'ya gitti. Yavuz’un, YSK’ya 3 bavul dosya teslim etmesi ve “Usulsüzlüklerle ilgili elimizde 3 valiz belge var” demesi, sosyal medyada gündem oldu.

AKP’nin YSK’ya teslim ettiği 3 valiz üzerinden FETÖ’nün Balyoz kumpasını hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, teslim edilen valizler için “FETÖ taktiği” görüşünde birleşti.

İşte o paylaşımlar:

1-097.png2-086.png3-053.png4-039.png5-020.png6-017.png

BALYOZ KUMPASI NASIL BAŞLAMIŞTI?

20 Ocak 2010 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün kontrolündeki Taraf Gazetesi'nin manşetinde 1. Ordu Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerce Balyoz Darbe Planı yapıldığı iddiası yer almış, bu iddianın ardından FETÖ’cü olan dönemin Özel Yetkili savcılarınca soruşturma başlatılmıştı. O dönem Taraf Gazetesi muhabiri olan ve Balyoz kumpas davasında tutuklu olarak yargılanan gazeteci Mehmet Baransu, 30 Ocak 2010’da Özel Yetkili Savcılığa giderek bir bavul teslim etmiş ve Balyoz kumpasının fitilini ateşlemişti.

YÜZLERCE SUBAYA DAVA AÇILMIŞTI!

FETÖ’cü Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar ve Mehmet Berk tarafından yürütülen soruşturma sonucunda yüzlerce subay ve astsubaya dava açılmış, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen mahkeme sonucu yargılanan 365 sanıktan 325'i hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti İcra Vekilleri Heyetini, cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, "TSK’nın muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda TSK’yı hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Balyoz soruşturmasının bir FETÖ kumpasının olduğunun ortaya çıkmasının ardından aralarında Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 365 sanık 31 Mart 2015’te beraat etmişti.

İlgili Haberler