AKP’nin engellediği Ahmet Baykan MHP’nin Maltepe adayı oldu

AKP’nin engellediği Ahmet Baykan MHP’nin Maltepe adayı oldu
2009 yerel seçimlerinde MHP'nin Maltepe adayı olan Ahmet Baykan, AKP’nin YSK’ya yapmış olduğu itirazdan dolayı seçime girememişti. Baykan, 31 Mart seçimlerinde AKP’nin talebiyle MHP’nin Maltepe’den adayı oldu.

Yeniçağ / İstanbul

31 Mart 2019 seçimlerinde MHP'den Maltepe adayı olan Ahmet Baykan’ın, 2009 yılındaki adaylığının AKP tarafından son anda engellendiği ortaya çıktı.

AKP İTİRAZ ETTİ, BELEDİYE CHP’YE GEÇTİ

2009’da yapılan yerel seçimlerde MHP’nin Maltepe adayı olarak seçimler katılan Baykan’ın adaylık başvurusu listeler geç verildiği gerekçesiyle iptal edilmişti. İtirazı yapan parti ise AKP olmuştu.

Ahmet Baykan’ın adaylığının düşmesi sonrasında CHP'nin adayı Mustafa Zengin seçimleri kazanmış ve belediye AKP’den CHP’ye geçmişti.

Seçimin belirleyicisi ise MHP’li seçmen olmuştu. Ahmet Baykan’ın adaylığının düşürülmesine tepki gösteren MHP’li seçmen tercihini CHP’den yana kullanmış ve Maltepe AKP’den CHP’ye geçmişti.

AKP VE MHP MALTEPE’DE BAYKAN’I ADAY GÖSTERDİ

2009 yılında adaylığı engellenen Ahmet Baykan, sürpriz bir şekilde 31 Mart’ta Maltepe’den yeniden MHP'den belediye başkan adayı oldu. Baykan’ın MHP’den aday gösterilmesini ise AKP’nin istediği ortaya çıktı.

İlgili Haberler